Новогодишњи концерт Дечје филхармоније 17. децембра

Дечја филхармонија одржаће 17. децембра у Центру „Сава“ свој традиционални новогодишњи концерт, овога пута насловљен „Десет величанствених“.

На свом десетом новогодишњем концерту млади музичари ће извести најпопуларније композиције различитих жанрова.

Поред дела Штрауса, Офенбаха, Бетовена, Баха, на репертоару ће бити и музика из филмских хитова попут Ратови звезда, Залеђено краљевство, Индијана Џонс, Пирати са Кариба, Мери Попинс.

Публика ће чути и домаће поп хитове и традиционалне песме, а оркестром ће дириговати Љубиша Јовановић.

Овогодишњу „зимску чаролију“ Дечје филхармоније употпуниће и оперска певачица Катарина Јовановић и Марија Жежељ, која је летос објавила свој први сингл Dance Like Nobody's Watching.

Сваке године Дечја филхармонија представља и своје нове солисте, младе музичаре и добитнике бројних награда на домаћим и светским такмичењима, а 17. децембра публика ће имати прилику да види и чује прву генерацију солиста, који сада студирају на престижним академијама широм света.

Дечја филхармонија је током протеклих 10 година препозната као јединствен бренд у култури региона, који је иницирао културну размену и дружење најмлађих.

Исто тако својим атрактивним концертима на отвореном, попут наступа на Ташмајдану у оквиру манифестације „Ноћ музике“ пред 10.000 људи у публици и још 5.000 оних који су остали испред капија Ташмајдана, Дечја филхармонија покренула је талас сличних манифестација и допринела популаризацији класичне музике међу млађом публиком.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 30. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво