Бесплатан концерт и промоција првог албума „Дингоспо Далија“

Алтернативни рок састав „Дингоспо Дали“ свој дебитантски албум „Све док мислим да је ово други свет“ концертно ће промовисати 30. новембра у Дому омладине Београда, уз бесплатан улаз за посетиоце.

„Највећи разлог овог окупљања је издавање нашег албума првенца, што је значајан тренутак за нас. Заједно са новим гитаристом Марком Мићановићем извешћемо по први пут свих 12 песама са албума. Други разлог је и тај што нисмо свирали у Београду годину дана, па ето прилике и да нас они који су се ужелели поново чују уживо“, поручују из „Дингоспо Далија“.

Посебност концертне промоције, уз слободан улаз, биће прилика да посетиоци први купе албум Све док мислим да је ово други свет по промотивној цени од 300 динара, који ће званично тог дана објавити промотерска кућа „Лонг плеј“.

Албум ће се потом наћи по већој цени у редовној продаји од 4. децембра, а биће доступан и преко Ајтјунса, Дизера и Спотифаја.

„Дингоспо дали“ је постао запажен победом на првом телевизијском фестивалу демо бендова „Бунт рок фестивал 2015“, а сад је стигао и до деби албума, на коме се налази 12 песама прожетих младалачким емоцијама, страховима и жељама.

„Дингоспо Дали“ на аутентичан начин спаја грув и ритмичност са нежношћу и мелодичношћу, што се већ могло чути у сингловима Са крова, Она, Не питај се и Пелин.

Певачица Сандра Грубић, бубњар Никола Видојевић, басиста Немања Булатовић и гитаристи Никола Мишић и Милош Касаловић, истичу да на албуму „свака песма има посебну тематику, неке су мало прогресивније, неке су блаже, има доста различитих боја, тонова, мелодија“.

„Сви се у бенду доста разликујемо, па се у одређеним песмама може осетити тај хаос у судару енергија. На прво слушање може бити врло необично и хаотично, па је савет да се посветите албуму код куће док сте сами, или на слушалицама у превозу или колима како би се ухватила суштина. То је неки штури путоказ за албум, а песме ће већ саме све рећи“, каже Сандра Грубић.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
21° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се