Граматик обећава незаборавну фанк журку у Београду

Светски познати словеначки музичар и један од најцењенијих продуцената данашњице, Граматик, одржаће концерт у четвртак, 23. новембра од 20 часова у „Белекспо центру“, у оквиру европске турнеје "RE : Coil Tour Live".

Као предгрупе наступиће домаћи функи/џез састав „Грамофонџи лајв експиријенс“ (Gramophonedzie Live Experience) и динамични двојац из Париза „Гикс ВРВ“ (The Geek x VRV), које називају новим принчевима електро-соула.

Пред сам крај двомесечне европске турнеје, Граматик својој публици, уочи првог наступа у Београду, поручује: „Долазим у 'Белекспо центар' у склопу турнеје која је мој омаж техници и Николи Тесли, у друштву свог пријатеља и гитаристе Адама.

Свираћемо пробране песме из моје целокупне дискографије, како моју нову музику, тако и старе хитове, од пре десет година. Чућете и песме које су компоновали неки од мојих пријатеља, музичари из разних земаља. Биће то фузија моје музике и нечега што приватно волим и слушам. Обећавам одличну фанк журку“.

Кроз године, Граматик је изградио карактеристичан стил, који је мешавина разних музичких праваца. Временом он постаје његов заштитни знак и доноси му планетарну популарност.

О свом јединственом звуку, инспирацији и наредним сарадњама изјављује: „У почетку сам само секао и копирао хип хоп битове, затим сам издао тек-хаус албум, па електронске албуме и тако даље. Верујем у константно напредовање и сазревање човека као уметника и због тога никад не продуцирам само један жанр.

Велики број људи жели од мене да правим музику какву сам стварао пре десет и више година. Али, ја то не могу јер сам од тада изузетно сазрео као музичар и уметник. Инспирише ме савремена музика уметника који стално испробавају нешто ново јер од њих учим и постајем бољи. Зато сарађујем са много музичара који се баве разним жанровима, а Том Морело и Гари Кларк Џуниор су они са којима је постигнут договор за следећу годину. Ко зна шта следи после тога“.

Музика треба да буде бесплатна и доступна свима 

Граматик припада првом таласу крипто-уметника и пројеката, што се сматра револуционарним потезом у свету музике.

Поборник је става да музика треба да буде бесплатна и доступна свима. Од 2008. године, када се због потписивања уговора са америчком издавачком кућом преселио у Њујорк, објавио је девет студијских албума, четири ЕП-ја, велики број синглова и ремикса.

У 2013. години је основао сопствену издавачку кућу „Лоутемп рекордингс“ (Lowtemp Recordings). Током три светске турнеје, наступао је широм Америке и Европе, а публици у Србији први пут се представио прошле године на Главној бини фестивала „Егзит“.

Карте за београдски наступ Граматика, у продукцији „Блендера“, налазе се у продаји путем мрежа „Евентим“ и „Гигстикс“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво