Мариза добила престижно признање колеџа „Беркли“

Светска звезда фадо музике Мариза, коју очекује концерт 7. децембра у београдском Центру „Сава“, управо је завршила успешну северноамеричку турнеју, где је примила престижно признање Mузичког колеџа „Беркли“ - "Berklee’s Master of Mediterranean Music Award".

Мариза је од краја октобра наступала, између осталог, у Сан Франциску, Њујорку, Чикагу и Фол Риверу, где јој је признање уручио извршни директор Института за медитеранску музику на „Берклију“ (Berklee's Mediterranean Music Institute) Хавијер Лимон, који је истакао њен „допринос развоју фада и улогу неоспорног вође генерације која је револуционизовала португалску музику и подигла је на престижан светски ниво, као никада до сада“.

„Неописива је част добити награду колеџа 'Беркли', једног од најцењенијих у свету... Поносна сам што је фадо, који је тако наш, тако португалски, постао поштован свуда", поручила је Мариза.

У Чикагу, Маризу је посетила америчка певачица Олета Адамс, позната по сарадњи са групом "Tears For Fears" у хиту Woman In Chains, која се на свом профилу на Фејсбуку присетила да је Португалку „упознала 2015. године у Србији“ делећи позорницу на хуманитарном концерту у Комбанк арени за жртве катастрофалних поплава.

Мариза се појављује однедавно и у новом португалско-бразилском филму Неко као ја (Alguem como eu), у коме изводи Ó Gente Da Minha Terra, што се може видети и у трејлеру.

Високобуџетну романтичну комедију режирао је Леонел Виеира, познат по најгледанијем португалском филму свих времена Patio das Cantigas (2015) са преко 600.000 гледалаца.

Мариза се 7. децембра враћа у Центар „Сава“, који је до сада пунила неколико пута, на турнеји поводом актуелног, у свету хваљног албума Mundo.

Улазнице за концерт Маризе 7. децембра на благајни Центра „Сава“ и преко мреже „Евентим“ коштају 3.500, 3.000, 2.500, 1.800 и 1.300 динара. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво