Сил објавио албум са џез и свинг класицима

Чувени британски певач Сил је објавио дуго очекивани албум "Standards" - комбинацију његовог уникатног вокала са џез и свинг класицима.

Са новог издања су претходно објављене песме Luck Be A Lady, It Was A Very Good Year, I've Got You Under My Skin, Anyone Who Knows What Love Is и Autumn Leaves.

На новом албуму су му се придружили, између осталих, пијаниста Ренди Валдман (сарађивао са Френком Синатром, Полом Енком), басиста Чак Бергхофер (Ела Фицџералд, Реј Чарлс) и бубњар Грег Филдс (Квинси Џоунс, Стиви Вондер).

Аранжман и продукцију албума Standards су обликовали британски продуцент Ник Патрик, цењени аранжер Крис Волден и легендарни Дон Мареј.

Издање је снимано у „Јунајтед студиос“ који су основали Бинг Кросби и Френк Синатра, као и у славном студију „Капитол рекордс“ у Лос Анђелесу, где су Франк Синатра, Нет Кинг Кол и други створили неке од најчувенијих песама тог периода.

Током тридесетогодишње каријере, Сил је продао више од 30 милиона албума и освојио неколицину награда Греми, Брит и „Ивор Новело“, а о новом издању каже: „Ово је албум који сам одувек желео да снимим. Одрастао сам слушајући ту музику, тако да је ово остварење снова. Била је истинска част сарађивати са људима који су свирали са мојим омиљеним музичарима, и снимати на месту где је та чаролија први пут настала“.

Албум Standards је у Србији доступан преко сервиса Дизер и Гугл плеј.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара