Звонко Богдан сутра у Центру „Сава“

Бард панонске шансоне Звонко Богдан, после неколико година паузе, концертом „Не вреди плакати“ враћа се 11. новембра у Велику дворану Центра „Сава“.

Концерт је назван по песми Не вреди плакати, коју је Богдан написао и објавио на свом албуму Што се боре мисли моје, од чијег изласка се управо навршава 40 година.

На том албуму снимио је и класике тамбурашке музике као што су На те мислим, Осам тамбураша с Петроварадина, Сеоска сам лола које и данас изводи уживо.

„У Центар 'Сава' се враћам и поново доводим са собом најбоље тамбураше, уз чију помоћ ћу београдску публику повести на путовање музичком историјом панонске равнице. Присетићемо се песама из времена које се вратити неће, путоваћемо музиком од Високих Татри и Карпата до Балкана... па докле стигнемо!“, најављује Звонко Богдан.

Улазнице за концерт Звонка Богдана „Не вреди плакати“ коштају 2.100, 1.900, 1.600, 1.300 и 800 динара на благајни Центра „Сава“ и преко мреже „Евентим“.

Богдан је током своје вишедеценијске каријере снимио бројне албуме на којима је, поред сопствених композиција, снимио јединствене интерпретације народних и песама других аутора као што су У том Сомбору, Што се боре мисли моје, Има дана, Ево банке Цигане мој, Ко те има тај те нема, Вратиће се роде...

Квалитет Богданових ауторских песама најбоље показује чињеница да их данас многи доживљавају као изворне народне песме – Еј салаши на северу Бачке, Говори се да ме вараш, Већ одавно спремам свог мркова, Не могу се тачно сетит лета, Прошле су многе љубави, Живот тече у лаганом ритму и, наравно, Не вреди плакати.

„Моје песме нису измишљене, оне су доживљене. Оне морају имати трећу димензију, морају да буду претходно одигране у животу. Тек тада могу нешто да урадим. Кроз своје песме ја сам се враћао у прошлост, у детињство, оживљавајући тако успомене на конкретне људе и догађаје, на једно незаборавно време, за мене данас као из бајке“, каже Звонко Богдан.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво