У недељу класична музика у београдским кафићима

Камерни оркестар „Музикон“, у сарадњи са београдским локалима, организује 12. новембра „Дан класике“, са циљем измештања класичне музике из формалних оквира.

Током целог дана више од 30 београдских локала пуштаће класичну музику, а у некима од њих посетиоци ће имати прилику да слушају музичаре и уживо.

Организатори манифестације желе да на овај начин приближе класичну музику ширем аудиторијуму тако што ће грађани моћи да уживају у делима Грига, Бетовена, Равела и других у својим омиљеним кафићима и баровима.

У акцију су се укључили локали: „Запа бар“, Културни центар „Град“, „Строги центар“, „Бифе вентил“, „0.5“, „Блазнавац“, „Гастро бар 20/44“, „Кафе бар Дали“, „Џоли Роџер паб“, „Блуз и пиво“, „Кафе бар Перка“, „Љубимац“, „Никсон кафе“, „Идиот“, „Бифе Лозничка 8“, „Љубичица“, „Аутсајдер“, „Нормално место“, „Бирцуз“, „Гинерс паб“, „Степенице“, „Књигодром Тополска 18“, „Медуза“, „Базбад кафе“, „Зум арт кафе & фото студио“.

Дан класике је једна од активности које најављују нову концертну сезону камерног оркестра „Музикон“, која почиње 30. новембра у Коларчевој задужбини где ће се изводити дела Грига и Дворжака.

Камерни оркестар „Музикон“ је нови уметнички мултимедијални састав који промовише квалитет и креативност са посебним освртом на оригиналну промоцију и еманципацију свих аспеката концертног извођења, уз коришћење нових технологија у наступима.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво