Нео-соул откриће Балкана Рут Колева 10. новембра у Београду

Бугарска певачица Рут Колева одржаће концерт у клубу „Соул сосајети“ 10. новембра у 22 сата, где ће представити свој ауторски албум и аутентични звук који ће вероватно разбити сваки стереотип о бугарској музичкој сцени.

Рут Колева ће представити свој свет соула, који је проткан уникатним мелодијама и њеним аутентичним стилом.

Кoлева је, иначе, откриће једног од најзначајнијих музичких продуцената данашњице, Марка Ронсона, а постала је препознатљива звезда бугарске музичке сцене, која је, овом завидном сарадњом, успела да испуни сале у Великој Британији и САД.

Сарађивала је са музичарима који су се појављивали на албумима Андерсона Пака, Флајинга Лотуса, Џози Џејмс...

Свиленкасти, експресивни вокал, ауторски текстови и интимна атмосфера њених песама, учинили су Колеву препознатљивом у мору нових изводача данашњице.

Колева је најмлађи добитник награде „Грација жена године“ и награде за најбољи женски вокал 2012. у Бугарској, а бину је делила ни мање ни више него са легендaрним Бобијем Мекферином.

Уметници који дефинишу соул еру данас – као што су Ерика Баду и Џил Скот, утицали су на комплетну емоцију стваралаштва ове младе уметнице, што је довело до огромног успеха деби-албума из 2011. Within Whispers, али и новог албума Ruth.

број коментара 0 пошаљи коментар