„Бајага и Инструктори“ снимају нови албум

„Бајага и Инструктори“ су се, после великог броја летњих свирки, „затворили“ у чувени „Студио О“ у Београду, где снимају нови албум.

Популарни Момчило Бајагић Бајага рекао је да заједно са својим инструкторима имао „милион“ свирки у току лета, али да је сада дошло време за рад у „Студију О“ у Београду.

„Ништа око новог албума нисмо радили до половине септембра. После београдског наступа у Рајићевој, дошли смо код Оливера Јовановића. Ми смо стара екипа. Ми смо имали некад, заједно са басистом Цвелетом, студио на Авали. Ово је нешто много боље“, истакао је Бајага.

Поручује да то место зна још одраније и напомиња да је сада врхунска музичка опрема у том простору.

Цењени музичар истиче да су студији малтене изумрли. Према његовим речима, већ је познато шта ће се наћи на новом албуму „Бајаге и Инструктора“.

„Осам песама смо пребацили на траку. Имају готове музике и текстове. Две су скоро при крају, три-четири су 80 одсто готове. Имам још једну песму коју радим, можда би то била девета. Планирам да направим још две-три, па можда и да не снимимо све. Никад не можеш да предвидиш колико ће то трајати. Овога пута стварно не желимо да журимо. Пет година је од последњег албума, и пошто не радим то често, онда бар да радим како ваља. О студију смо се договорили до Нове године, али пошто ће у том периоду бити и концерата, то ће нас поново мало избацити из ритма, па ћемо, верујем, радити и у јануару“, каже Бајага.

Он би желео да већ на пролеће нови албум буде доступан поштоваоцима.

„То би било реално, без оптерећења. Немам никакав уговор који ме обавезује да морам да завршим нешто. Само ми је битно да буде добро, и на томе радимо. Имамо, за сада, хвала богу, и доста среће. Некако ми се чини да су се сви ужелели великих звучника, великог студија. Продуцент је Саша Хабић, са којим смо урадили много добрих албума. Биће ту можда и неких гостију. За сада је једино од људи ван бенда гитариста Саша Ранђеловић Ранђа одсвирао соло у једној песми“, истиче Бајага.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво