Нитај Хершковиц на Београдском џез фестивалу

Млади израелски пијаниста Нитај Хершковиц наступиће 27. октобра у Великој сали Дома омладине Београда у оквиру 33. Београдског џез фестивала.

Хершковиц заблистао је у џез свету када га је са само 24. године Авишај Коен представио на брилијантном дуо албуму Duende.

У међувремену је још два пута снимао са овим веома популарним контрабасистом, стичући самопоуздање да се упусти у соло каријеру.

После неколико година константог снимања и наступања уз Коена, Хершковиц је прошле године објавио свој деби албум I Asked You A Question уз одличне критике широм света и одушевљење нарочито младе публике.

Брзо прихваћен и признат као један од најинтересантнијих младих композитора и музичара на светској сцени, Нитај Хершковиц је освојио срца публике где год је наступао, пленећи својом осетљивом и емотивном ауторском музиком.

Укрштајући џез са хип хопом и елементима ворлд музике, али никад не одступајући од основне џез визије, Хершковиц је музички револуционар који открива нови правац у коме ова музика може да иде.

Овај несвакидашњи аутор је и сам имао занимљиво детињство – рођен је у Мароку, одакле му је мајка, док је отац пореклом из Пољске и као веома млад се преселио у Тел Авив где се школовао као пијаниста, студирајући џез и класику паралелно.

Као изузетан таленат, четири године узастопце био је добитник стипендије Израелско-америчке музичке фондације (АИЦФ).

У кратком периоду наступао је са великим бројем џез уметника широм света, испољавајући занимање и за аналогну електронику, коју представља на деби-албуму, и за акустичне наступе, какав ће одржати у Београду.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво