Криста Бел, муза Дејвида Линча, наступа у Београду

Звезда најновијег серијала „Твин пикс“ и муза Дејвида Линча, таленована музичарка, глумица и модел Криста Бел наступиће 30. новембра у београдском Културном центру „Град“, у оквиру музичког дела фестивала „Паралел“.

Криста Бел стиже у Београд са својим бендом, у оквиру актуелне јесење турнеје на којој промовише нови албум We Dissolve.

У Твин пиксу, Белова се појављује као ФБИ агенткиња Теми Престон и наравно, као и све Линчове диве, изгледа као права „фам фатал“.

Криста Бел није само фасцинантна појава, већ и талентована музичарка, па је критичар часописа НМЕ (Њу мјузикал експрес) описао њен последњи албум сликовито: „Као да Лана Дел Реј пева песме Сержа Гејнсбура“.

Њена музика спада у жанр описан као „дрими поп“, а на њеном новом албуму, присутан је и јак утицај „бристолске сцене“ и састава попут „Масив атек“ и „Портисхед“, а ни љубитељи џеза и соула, такође неће остати запостављени.

После две плоче које је снимила с Дејвидом Линчом, овога пута сарађује са Џоном Перишом, који стоји иза бриљантних албума Пи-Џеј Харви и састава „Спарклхорс“ и „Џајант сенд“ и сходно томе, има знатно еклектичнији звук него раније.

број коментара 3 пошаљи коментар
(уторак, 10. окт 2017, 18:08)
milan [нерегистровани]

o ukusima ne treba raspravljati...

genijalno!

(субота, 07. окт 2017, 13:24)
deda [нерегистровани]

spas

Drži se ti srpske kulture, mi cvetamo...

(субота, 07. окт 2017, 02:16)
Критичар [нерегистровани]

Мучење

Ово је заиста било мучење саслушати. Сумрак америчке културе. Шта рећи.