Белинијева „Норма“ отвара нову сезону „Метрополитена“ у „Синеплексу“

Нова сезона директних преноса „Метрополитен опера 2017/18“ биће отворена у суботу 7. октобра, од 19 часова, новом продукцијом Белинијевог ремек-дела „Норма“, у биоскопу „Синеплекс Ушће“. Сви љубитељи опере имаће јединствену прилику да погледају извођење једног од водећих сопрана на свету, Сондру Радвановски. Карте за једно од најуспешнијих оперских дела садашњице су у продаји на благајни биоскопа.

И сам Белини је често изјављивао да једино Норму сматра делом којим се може увек поносити. Либрето за ову оперу написао је Феличе Романи, према истоименом трагичном делу Александра Сумеа и изведена је 1831. године у Милану.

Продукција сер Дејвида Меквикара нас води дубоко у друидову шуму, где владају природа и древни ритуали. Радња опере дешава се у Галији, на самом почетку окупације од стране Римског царства. Ова опера испитује увек актуелну и добро познату ситуацију: моћна жена одступа од својих идеала због љубави, а упркос томе бива издана од стране свог љубавника.

Истовремено, појављује се млађа жена, која је сада нови предмет пажње Норминог бившег љубавника и она у њој види како ривала, тако и другу себе.

На сцени „Метрополитена“ ће се поред Сондре Радвановски, која је 2013. године дебитовала у овој опери у „Мету“, појавити Џојс Дидонато као Адалђиза, док је тенор Џозеф Калеха Полионе, Нормин неверни љубавник.

Након Белинијеве опере, нова извођења у сезони 2017/2018 имаће Пучинијева опера Тоска, Моцартова опера Тако чине све, Анђео уништења композитора Томаса Адеса.

Премијеру у високој резолуцији имаће ретко извођена Росинијева Семирамида са Анђелом Мид у насловној улози, као и Вердијева опера Лујза Милер са Соњом Јончевом и Пјотром Бечалом.

У оквиру нове сезоне директних преноса, биће изведена и Моцартова бајка Чаробна фрула, потом најизвођенија опера у историји „Метролитена“ – Боеми и Доницетијева комична опера Љубавни напитак.

Сезона директних преноса се завршава 28. априла наредне године, са премијером опере Жила Маснеа Пепељуга у „Метрополитену“.

Уколико се љубитељи опере одлуче за сезону у целости, цена улазнице износи 1.000 динара по извођењу. Куповином карата за четири или више извођења у сезони остварују право на снижену цену карте од 1.300 динара.

Појединачне карте су у продаји по цени од 1.500 динара по представи. Више информација можете наћи на сајту www.cineplexx.rs.

број коментара 1 пошаљи коментар
(четвртак, 05. окт 2017, 18:43)
NEDIM [нерегистровани]

Komentar

Jeste Bellinijeva opera :"Norma" jedna od najlepših ali i za pevačicu jedna od težih.Valja ovde napomenutu da upravo naša Primadona Radmila Bakočević još uvek drži svetski rekord jer niko nije izveo više predstava Norme od nje a to je negde između 570 i 600.Veliki podvig svakako.