Белинијева „Норма“ отвара нову сезону „Метрополитена“ у „Синеплексу“

Нова сезона директних преноса „Метрополитен опера 2017/18“ биће отворена у суботу 7. октобра, од 19 часова, новом продукцијом Белинијевог ремек-дела „Норма“, у биоскопу „Синеплекс Ушће“. Сви љубитељи опере имаће јединствену прилику да погледају извођење једног од водећих сопрана на свету, Сондру Радвановски. Карте за једно од најуспешнијих оперских дела садашњице су у продаји на благајни биоскопа.

И сам Белини је често изјављивао да једино Норму сматра делом којим се може увек поносити. Либрето за ову оперу написао је Феличе Романи, према истоименом трагичном делу Александра Сумеа и изведена је 1831. године у Милану.

Продукција сер Дејвида Меквикара нас води дубоко у друидову шуму, где владају природа и древни ритуали. Радња опере дешава се у Галији, на самом почетку окупације од стране Римског царства. Ова опера испитује увек актуелну и добро познату ситуацију: моћна жена одступа од својих идеала због љубави, а упркос томе бива издана од стране свог љубавника.

Истовремено, појављује се млађа жена, која је сада нови предмет пажње Норминог бившег љубавника и она у њој види како ривала, тако и другу себе.

На сцени „Метрополитена“ ће се поред Сондре Радвановски, која је 2013. године дебитовала у овој опери у „Мету“, појавити Џојс Дидонато као Адалђиза, док је тенор Џозеф Калеха Полионе, Нормин неверни љубавник.

Након Белинијеве опере, нова извођења у сезони 2017/2018 имаће Пучинијева опера Тоска, Моцартова опера Тако чине све, Анђео уништења композитора Томаса Адеса.

Премијеру у високој резолуцији имаће ретко извођена Росинијева Семирамида са Анђелом Мид у насловној улози, као и Вердијева опера Лујза Милер са Соњом Јончевом и Пјотром Бечалом.

У оквиру нове сезоне директних преноса, биће изведена и Моцартова бајка Чаробна фрула, потом најизвођенија опера у историји „Метролитена“ – Боеми и Доницетијева комична опера Љубавни напитак.

Сезона директних преноса се завршава 28. априла наредне године, са премијером опере Жила Маснеа Пепељуга у „Метрополитену“.

Уколико се љубитељи опере одлуче за сезону у целости, цена улазнице износи 1.000 динара по извођењу. Куповином карата за четири или више извођења у сезони остварују право на снижену цену карте од 1.300 динара.

Појединачне карте су у продаји по цени од 1.500 динара по представи. Више информација можете наћи на сајту www.cineplexx.rs.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво