Граматик први пут у Београду

Светски познати словеначки музичар и продуцент Граматик, са пребивалиштем у Њујорку, први пут ће наступити уживо, у пратњи гитаре и клавијатуре, у Београду, у четвртак 23. новембра у „Белекспо центру“, у оквиру европске турнеје "Rе:coil Tour Live". Поред Граматика, те вечери, публика ће имати прилику да чује и пројекат „Грамофонџи лајв експиријенс“, који окупља неке од најбољих музичара из Србије.

Одраставши уз звуке извођача америчког хип хопа (РЗА, Др Дре, Гуру и ди-џеј Премијер) и европску електронску музику из раних 2000-их година, Граматик је створио карактеристичан стил, који је мешавина праваца као што су дабстеп, електро, трип хоп, хип хоп и глич. То га је издвојило на музичкој сцени и донело му популарност широм света, а његови ди-џеј сетови израсли су у право концертно искуство.

Граматик је издао девет студијских албума, три ЕП-а, велики број синглова и ремикса, а 2013. године је основао сопствену издавачку кућу „Лоутемп рекордингс“ (Lowtemp Recordings), која сарађује са инспиративним и амбициозним уметницима из целог света.

Годину дана касније номинован је за европску МТВ награду, а почетком прошле године издао је свој последњи албум – Epigram, испраћен продуженим издањем Еpigram Deluxe са ремиксима и необјављеним инструменталима.

Сада завршава нови материјал, који ће бити објављен у наредних неколико недеља.

Током своје три светске турнеје наступао је широм Америке и Европе, као и на фестивалима „Лолапалуза“, „Коачела“, Остин сити лимитс“, „Ултра“, „Бонару“, „Сигет, „Сонар“, „Гластонбери“ и многим другим. Такође, био је и део фестивала „Егзит“ и „Си денс“.

Карте за београдски наступ Граматика, у продукцији „Блендера“, налазе се у продаји на свим продајним местима „Евентима“, као и путем продајне мреже „Гигстикс“, по цени од 1.790 динара за партер и 2.290 динара за ВИП.

број коментара 0 пошаљи коментар