Звонко Богдан – „Не вреди плакати“ у Центру „Сава“

После неколико година паузе, краљ тамбурашке музике Звонко Богдан концертом названим „Не вреди плакати“ враћа се 11. новембра у велику дворану београдског Центра „Сава“.

Концерт који почиње у 20.30 часова, назван је по песми Не вреди плакати, коју је Звонко написао и снимио на свом албуму Што се боре мисли моје, од чијег изласка се управо навршава 40 година.

На том албуму Звонко је снимио и класике тамбурашке музике као што су На те мислим, Осам тамбураша с' Петроварадина, Сеоска сам лола... које и данас често изводи уживо.

„У Центар 'Сава' се враћам, и поново доводим са собом најбоље тамбураше, уз чију помоћ ћу београдску публику повести на путовање музичком историјом панонске равнице. Присетићемо се песама из времена које се вратити неће, путоваћемо музиком од Високих Татри и Карпата до Балкана... па, докле стигнемо!“, најављује Звонко Богдан.

Бард панонске шансоне Звонка Богдан током своје вишедеценијске каријере снимио је бројне албуме на којима је, поред сопствених композиција, снимио јединствене интерпретације народних и песмама других аутора као што су У тем Сомбору, Што се боре мисли моје, Има дана, Ево банке Цигане мој, Ко те има тај те нема, Вратиће се роде...

Квалитет Богданових ауторских песама најбоље показује чињеница да их данас многи доживљавају као изворне народне песме – Еј, салаши на северу Бачке, Говори се да ме вараш, Већ одавно спремам свог мркова, Не могу се тачно сетит' лета, Прошле су многе љубави, Живот тече у лаганом ритму... и, наравно, Не вреди плакати.

„Моје песме нису измишљене, оне су доживљене. Оне морају имати трећу димензију, морају да буду претходно одигране у животу. Тек тада могу нешто да урадим. Кроз своје песме ја сам се враћао у прошлост, у детињство, оживљавајући тако успомене на конкретне људе и догађаје, на једно незаборавно време, за мене данас као из бајке“, каже Звонко.

Улазнице за концерт Звонка Богдана „Не вреди плакати“ коштају 2.100, 1.900, 1.600, 1.300 и 800 динара на благајни Центра „Сава“ и преко мреже „Евентим“.

број коментара 1 пошаљи коментар
(среда, 13. сеп 2017, 15:04)
El Fuser [нерегистровани]

Veliki Umetnik

Bio sam na,koncertu,na skorašnjoj roštiljadi u mom rodnom gradu i pored velikih imena koja su gostovala što iz predstonice što iz Pule,najbolji deo celog narodnog festivala i ubedljivo najbolji koncert održao je bez sumnje veliki umetnik predivnog glasa Zvonko Bogdan.Kada se ima u vidu da je bina bila takoreći u publici te da je sve bilo intenzivnije pa još i okolne šatre koncert je bio zaista izvanredan i protekao je u jedinstvu publike u uživanju u panonskim baladama poslednjeg velikog Jugoslovenskog Šansonjera.Gospodine Bogdan svaka čast za pomenuti koncert