„Викторија Хавеј енд Факутја“ сутра отварају „Тодо мундо“

Мађарски састав „Викторија Хавеј енд Факутја“, отвориће 24. августа београдски фестивал „Тодо мундо“, а посетиоци ће наредних дана моћи бесплатно да уживају и у наступима хармоникаша Лела Ника, контрабасисте Ненада Василића и гитаристе Влатка Стефановског.

„Викторија Хавеј енд Факутја“ сутра отварају „Тодо мундо“ „Викторија Хавеј енд Факутја“ сутра отварају „Тодо мундо“

Првобитно планиран за Ташмајдански парк, сутрашњи наступ „Викториjа Хавej eнд Факутjа“ у 20.30 пребачен је на летњу позорницу испред палилулског Центра за културу „Влада Дивљан“, јер је то простор који више одговара њиховим плесачима.

„Викторија Хавеј енд Факутја“, који изводе музику Чанго Мађара, мањине са запада Румуније, која је због толике удаљености од матице задржала мелодије у њиховом најизворнијем облику, сутра ће од 16.30 одржати и кратки бесплатни наступ испред зграде Радио Београда у Македонској улици, уз подршку Радио Београда 202.

На свом првом наступу у Београду након много година 25. августа у 21 час у Ташмајданском парку, Лело Ника ће у пару, са Александром Крчмар Ћулибрк (виолина) и Богданом Ранковићем (кларинет), изводити изворне румунске, српске, шведске, ромске мелодије, као и неколико сопствених композиција.

У Ташмајданском парку 26. августа од 21 час Ненад Василић ће наступити у трију са Марком Живадиновићем (хармоника) и Андрејем Прозоровим (саксофон), а овом приликом биће му уручена награда „Војин Малиша Драшкоци“, коју већ неколико година додељује Ворлд мјузик асоцијација Србије (WMAS).

Завршне вечери фестивала „Тодо мундо“ 28. августа, такође од 21 час, у Ташмајданском парку соло концерт ће одржати легендарни македонски гитариста Влатко Стефановски, који ће покушати да поведе публику „на занимљиво музичко путовање, само уз помоћ електро-акустичне гитаре и неколико педала“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи