Отворен конкурс за српску композицију на „Евросонгу 2018“

Радио-телевизија Србије је потврдила учешће на „Песми Евровизије“ у Лисабону, у мају 2018. године, и расписала јавни анонимни конкурс за избор композиције која ће представљати Србију на најгледанијем светском музичком такмичењу. Конкурс је отворен до 20. октобра 2017. године.

У циљу развијања и унапређења музичког стваралаштва у области популарне музике, Рaдиo-тeлeвизиja Србије организује избор представника Србије за међународно такмичење „Песма Евровизије 2018“, које ћe бити одржано 8, 10. и 12. маја 2018. године у Лисабону, Португалији, у организацији Европске радиодифузне уније (ЕБУ).

Селекциона комисија РТС-а састављена од музичких уредника РТС-а, од укупног броја благовремено пристиглих пријава по расписаном конкурсу, изабраће највише до 10 композиција, руководећи се искључиво уметничким квалитетом тих композиција.

Уколико од пристиглих радова ниједна композиција не буде испуњавала потребан музички квалитет, РТС има право да самостално изабере композицију.

Након избора композиција од стране Селекционе комисије, Стручни жири састављен од еминентних музичких стваралаца изабраће композицију која ће представљати Србију на „Евросонгу 2018“.

Пријаве на конкурс са радовима достављају се до 20. октобра 2017. године на адресу:            ЈМУ, Радио-телевизија Србије, Забавни програм, Музичка редакција, Таковска 10, 11000 Београд, са назнаком за „Песму Евровизије 2018“.

Овде можете погледати/преузети текст „Анонимног конкурса за избор композиције за представника Србије на међународном такмичењу Eurovision Song Contest 2018

Овде можете погледати/преузети текст „Правилника о организацији и начину избора композиције за песму Евровизије 2018 - Србија 

Овде можете погледати/преузети текст „Правилника о изменама и допунама Правилника о организацији и начину избора композиције за песму Евровизије 2018 - Србија"

Овде можете погледати/преузети текст „Правилника о гласању на фестивалу Беовизија 2018 - Србија"

Број коментара 23

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво