Мурали и оркестар из Португалије најављују овогодишњи „Фридом арт фестивал“

На овогодишњем „Фридом арт фестивалу” у шест дана, кроз тринаест програма, на пет локација у граду представиће нам се више од 120 уметника.

Као увод у фестивал 19. августа у 19 часова испред Дома омладине Панчево биће представљени мурали Милана Булатовића и Сање Момчиловић, који ће носити поруку слободе.

Том приликом посетиоци ће моћи да се упознају и са целокупним програмом фестивала који ће трајати од 19. до 27. августа.

Милан Булатовић завршио је основне и мастер студије сликарства на Факултету ликовних уметности у Београду, на коме је сада и на докторским уметничким студијама графике. Бави се сликарством, графиком, дигиталном графиком и цртежом.

Сања Момчиловић је на завршној години основних академских студија сликарства на Факултету ликовних уметности у Београду. Бави се сликарством, дигиталном графиком и сито-штампом, а предмет њеног рада је испитивање визуелног потенцијала у односу публика-дело, као и положај и перцепција савременог уметничког дела у оквиру данашњег друштва у целини.

Истог дана, на Платоу Милана Младеновића, биће одржан концерт дувачког оркестра уметничког удружења „Фара фанфара“ из Португалије, с почетком од 21.30.

„Фара фанфара“ је велики португалски уметнички колектив из Лисабона, а чине га музичари и забављачи који су високо специјализовани за групну еуфорију и пренос заразних ритмова кроз моћ акустичне музике и дувачких инструмената.

Мешање различитих музичких стилова - фанк, џез, рок, диско и панк, као и латино и балканских ритмова, гарантује јединствен и непредвидив доживљај.

У Панчево долазе након наступа у Гучи и обећавају незаборавно вече.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи