Три генерације Николића међу финалистима у Гучи!

Синоћ су у Гучи проглашени добитници награда за најбоље српске трубаче. Последњег дана овогодишњег Сабора, после такмичења мајстора трубе, биће познато име шампиона Гуче. Занимљиво је да су међу финалистима у једном оркестру наступили деда, син и унук.

Божидар Николић је већ 26 пута био капелник на Сабору. Сада има звање мајстора трубе па је вођење оркестра препустио сину. Са њим већ 15 година долази на саборе и каже поносан је што је наставио његовим и стопама дедова.

„Водио сма га да гледа где свирамо и он посматра, понесе трубу као клинац, што кажемо, место да ставимо цуцлу ми му ставимо овај усник од трубе“, присећа се Божидар.

Три генерације Николића из Грделице, у једном оркестру - Божидар, Милан и Богдан поносно су са осталим такмичарима продефиловали улицама Гуче.

„Мени је пуно срце јер смо нас тројица, што би рекли наши доле са југа, 'три у један'. Заједно смо јачи, удружене смо снаге и надамо се да ће ова традиција још, још дуго, дуго да траје“, каже Милан Николић.

Ове године, Милан је први пут капелник оркестра. За такмичења стасао је и његов син Богдан, први образовани трубач у породици Николић.

„Ја сам завршио средњу музичку школу, џез и класичан одсек. Труба је мени све у животу, ја живим за трубу и ево ове године сам дошао, такмичим се са мојима у Гучи, па се надам да ћу кроз коју годину и ја наступам да будем вођа оркестра“, прича Богдан Николић.

Николиће у Грделици, али и широм Србије познају под надимком Доња. У Гучи су као код куће, јер се из њихове породице за победу на Сабору такмиче већ пола века.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво