Јанко Јанковић прва труба, оркестар Бојана Крстића најбољи на Сабору

Прва труба 57. Драгачевског сабора у Гучи је Јанко Јовановић из оркестра Јанка Јовановића и Љубивоја Диковића из Пожеге. Оркестар Бојана Крстића из Владичиног Хана проглашен је за најбољи оркестар.

Јанко Јанковић прва труба, оркестар Бојана Крстића најбољи на Сабору Јанко Јанковић прва труба, оркестар Бојана Крстића најбољи на Сабору

Златну трубу освојио је Иван Јовановић из Ужица, а награда за најизворније музицирање припала је оркестру Ивана Ђенарића из Акмачића.

Награда за најбоље одсвирано коло и одсвирану народну песму Пшеничице ситно семе припала је оркестру Јанка Јовановића и Љубивоја Диковића из Пожеге.

Најбољи басиста на 57. Драгачевском сабору трубача је Илија Ђенадић из трубачког оркестра Ивана Ђенадића из Акмачића.

Титулу најбољег тенористе понео је Драган Јефтић из оркестра Јанка Јовановића и Љубивоја Диковића из Пожеге, док је за најбољег бубњара проглашен Славиша Стаменковић из оркестра Владимира Ивановића из Загужања.

Последњег дана овогодишњег Сабора трубача биће познато име шампиона Гуче, после такмичења мајстора трубе, а трубачки фестивал затвориће Горан Бреговић и група „Бијело дугме“. 

У Гучу, где иначе живи око 2000 становника, сваког августа посети, према званичном сајту фестивала, скоро милион посетилаца из Србије и иностранства.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи