И ове године бесплатан превоз за све посетиоце „Бир феста“

„Белгрејд бир фест“ биће одржан од 16. до 20. августа, а организатори најављују бројне програмске новитети и пивске зоне уз чак 37 наступа домаћих, регионалних и светских звезда на две бине.

„Бир фест“ из године у годину велику посећеност фестивала користи да спороводи друштвено-одговорне и хуманитарне кампање, као и акције које посетиоцима омогућавају угодан боравак и максималну безбедност на фестивалу.

„Друштво, ко вози кући?“ једна је од најзначајнијих акција одговорне конзумације и безбедности у саобраћају, коју већ пету годину заредом организује компанија „Хајнекен Србија“ у сарадњи са Агенцијом за безбедност саобраћаја, Градским саобраћајним предузећем Београд (ГСП), Пословним удружењем друмског саобраћаја „Србијатранспорт“ и „Бир феста“.

Као и претходних година, за све посетиоце ће бити обезбеђен бесплатан градски превоз за долазак и одлазак са фестивала до четири кључне тачке у Београду, а биће организован и међуградски превоз из Новог Сада, Ниша и Крагујевца.

Поред бесплатног превоза, посетиоци ће моћи да учествују и у интересантним едукативним активностима на тему одговорне конзумације, које их очекују у „Сејф зони“ у оквиру фестивала.

Пре почетка фестивала посетиоци ће бити информисани о начину пријаве за међуградски превоз и реду вожње градског превоза.

Међу новинама је и партнерство са компанијом „Виза“ те ће гости први пут имати прилику да плаћају бесконтактним картицама „Виза“ на сто терминала на фестивалу што ће значајно побољшати квалитет услуге без чекања у дугим редовима, истичу организатори.

У циљу подизања свести о значају и важности рециклаже, „Бир фест“ девету годину заредом у сарадњи са „Бол пекиџинг Јуроп“, Фондацијом „Рецан“ (Recan) рециклажу лименки за пиће и партнерима организује друштвено-одговорну и еколошку кампању „Бирам да рециклирам“.

Фондација „Рекан“ ове године промовише и своју кампању под називом „Свака лименка се рачуна"“, која ће посетиоцима пружити могућност да лименке за пиће рециклирају на више пунктова у оквиру фестивалског простора.

На „Бир фесту“ ће ове године бити постављене три паметне пресе за алуминијумске лименке које ће радити по принципу преузимања бесплатне онлине апликације "Solagro - Future of recycling" која ће бити доступна на интернету од 8. августа.

Потребно је да корисник креира свој налог на апликацији, донесе празне лименке на штанд Фондације „Рекан“, где се убацивањем лименки у паметну пресу обрачунавају бодови и на тај начин посетиоци добијају занимљиве награде.

По завршетку фестивала, путем ове апликације посетиоци ће моћи да прикупљају бодове на још неколико локација у Београду, на којима ће бити постављене паметне интерактивне пресе.

На штанду „Реканa“ на платоу код улаза 1, биће постављен и Точак среће, где ће посетиоци који донесу минимум три празне лименке имати могућност да освоје неку од награда партнера кампање „Бирам да рециклирам“.

На Ушћу ће бити постављена и два метра висока, метална инсталација „Бир фест“, а три-де слова ће се свакодневно пунити празним лименкама.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се