У Параћину почиње Први фестивал електронске музике у Поморављу

На простору некадашње касарне „7. јули“, 28. и 29. јула биће одржан Први фестивал електронске техно музике „Енергија фест", који су организатори, данас на конференцији за медије, оценили „као прави спектакл под отвореним небом“.

Реч је о првом фестивалу ове врсте у Парћину, Поморављу и овом делу Србије, са садржајем оријентисаним ка електронској музици и ди-џеј наступима, са планом о проширењу фестивалске понуде наредних година како би се изашло у сусрет различитим укусима и захтевима публике, објаснио је Никола Ђикић из Удружења „Фул хаус“, које је организатор фестивала.

Сутра увече и у суботу, наступиће 12 домаћих и страних имена електронске музике, а наредних година, кроз проширења броја бина и трајање фестивала, додатно ће се проширити и жанровска понуда у складу са интересовањем публике.

Друго вече фестивала, у суботу, биће посвећено „нешто тврђим и енергичнијим правцима електронске музике, техно музици и њеним варијацијама“.

Организатори фестивала су замислили да прве две године фестивал има регионални карактер, а наредних година национални „са више фестивалских бина, по стандардима већих европских фестивала, уз богату пратећу туристичку понуду“.

Циљ је позиционирање Параћина на мапи градова са развијеним музичким фестивалима, побољшање туристичке понуде града...

Организатори очекују до 4.000 посетилаца, с обзиром на географски положај, Kоридор 10 и добру повезаност аутобусима и железницом са Београдом, Нишом, Крагујевцем, Зајечаром и ближим градовима, а очекују се и љубитељи те врсте музике из пограничних места Бугарске.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи