Омладински камерни оркестар „Турксој“ у „Мадленијануму“

Након концерата у Њујорку, Лондону и Истанбулу, Омладински камерни оркестар „Турксој“, у оквиру светске турнеје, наступити 2. августа у Опери и театру „Мадленијанум“ најавила је Амбасада Турске у Београду.

Оркестар „Турксоj“, који се окупља једном годишње и у чијем саставу су сваке године нови чланови, ове године чине млади таленти из Азербејџана, Казахстана, Киргистана, Туркменистана, Турске и Русије (Башкурдистана и Татарстана).

На репертоару оркестра су, осим светски познатих класика, и композиције из 14 земаља.
Под вођством диригената Анвара Акбарова из Казахстана и Мустафе Мехмандарова из Азербејџана, оркестар ће у „Мадленијануму“ извести 15 дела и приближити српској публици звук туркијских народа.

Београдски концерт је последњи у оквиру турнеје оркестра „Турксој“ по Балкану, а одржава се под покровитељством Министарства културе и туризма Републике Турске и уз подршку амбасада Турске и Азербејџана.

Улаз је слободан.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво