Кустурица и „Ноу смоукинг оркестра“ на фестивалу у Бањалуци

Емир Кустурица ће са својим „Ноу смоукинг оркестром“ наступити сутра у Бањалуци на отварању Међународног фестивала студентских позоришта „Кестенбург“, који ће до 3. августа окупити више од 200 младих глумаца из 14 земаља.

Кустурица и „Ноу смоукинг оркестра“ на фестивалу у Бањалуци Кустурица и „Ноу смоукинг оркестра“ на фестивалу у Бањалуци

Глумица Слобода Мићаловић ће, како су најавили организатори, бити председавајућа жирију фестивала и оцењивати представе које ће се играти на шест сцена у граду.

„Пре свега, желим да уживам у свежини и креативности младих људи. Сигурна сам да имају шта да понуде. Што се тиче награда, то је важно, али не толико колико је важно којим путем су кренули, какав укус имају када је позориште у питању, самим тим и уметност“, изјавила је славна српска глумица.

Емир Кустурица је фестивал похвалио поредећи га са својим „Кустендорфом“ и истакао је да му је изузетно задовољство да буде део тако „великог и значајног културног пројекта у Бањалуци“.

Такмичари „Кестенбурга“ долазе са пет континената, а најдужи пут ће прећи позориште са Шри Ланке.

Прво издање фестивала одржано је 2015. године.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво