„Директори“, „Мортал комбат“, „Шкртице“ и „Забрањено пушење“ на „Бир фесту“

На овогодишњем 15. „Белгрејд бир фесту“, на радост љубитеља тврђег звука, наступиће култни београдски панк бенд „Директори“. Један од најбољих домаћих бендова 90-тих, који се после десетогодишње паузе, вратио на сцену 2016. године наступиће у четвртак, 17. августа.

Мајстори „мелодичне буке и љубитељи пива“, за које фанови воле да кажу да су „опако добри, брутални и директни", за наступ на Ушћу спремају панк/ска хитове и обећавају добро расположење уз култне песме – Чистићете улице, Иде воз, Бандо црвена, Ко је светски шампион, Волимо пиво, Животињска фарма и друге.

Исте вечери, у нешто ранијем термину, наступиће београдски метал-панк бенд „Мортал комбат“. Бенд постоји од 2009. године године, а своју музику базира на тврдом звуку и провокативним текстовима.

Трећег дана „Бир феста“ концерт на Ушћу одржаће бенд „Шкртице“. Група састављена од добро познатих музичара из три генерације и четири бенда, коју предводи Зоран Костић Цане, донеће на Ушће нову енергију, снажну музику и препознатљив вокал кроз нумере са првог албума Кулисе, Хоризонти, Тик-так, Мудролије, Заборава нема.

У овој експлозивној смеси има свега - панка, хард рока, новог таласа, хард кора, експерименталне музике, она не оставља равнодушним никога ко то чује“, поручују чланови бенда.

Такође, у петак, 18. августа, наступ за све посетиоце на Ушћу приредиће култни сарајевски бенд „Забрањено пушење“. Лидер бенда Сејо Сексон најављује наступ на Ушћу као спој младости (у публици) и искуства (на бини), а на питање колико је носталгичан када се сети првог наступа на „Бир фесту“.

„То је први наш велики концерт у Београду. Оно што је мени остало у сећању је да сам се то вече први пут у животу будио из сна, јер је стварност била лепша од сна. Био је то дан када смо доживели леп и топао дочек, што човек ретко када доживи и чега ћу се сећати као најлепшег тренутака у овом послу. Период од пре 15 година на музичкој сцени не видим кроз носталгију. Нисам претерано носталгичан и данас постоје исти бендови који су постојали пре 15 година, само 'Азра' и 'Бијело Дугме' фале, мање више сви су ту, а да рок сцена живи доказују и фестивали као што је 'Бир фест'“, каже Сексон.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво