Феми Кути на Белефу

Једна од највећих светских звезда афробита Феми Кути наступиће у среду, 12. јула у Башти Студентског културног центра у оквиру 26. Белефа.

Кути у Београд долази у пратњи свог великог састава и плесача, који, како музички критичари широм света кажу, чине да све изгледа као три шоуа у једном.

Принц афробита, један од правих великана афричке музике, велики борац за политичку и социјалну правду, доследан наследник свога великог оца Феле Кутија, све ово су речи којима се најчешће описује лик и дело чувеног нигеријског музичара Фемија Кутија.

Кути је власник многобројних хитова и албума, четири пута номинован за награду Греми, који са подједнаком страшћу живи своју музику, али и води борбу за људска права и све друге проблеме афричког континента, због чега га је „Амнести интернешенал“ именовао за свог „афричког амбасадора“.

Британски часопис „Сонглајнс“ прогласио га је уметником године и био је позван да се придружи рок групи „Ред хот чили пеперс“ на њиховој турнеји по Европи.

Кути је у свом музичком стваралаштву увек настојао и успевао да превазиђе границе жанра.„Мислим да су данас људи, свуда у свету, у таквом безнађу да је музика једини начин да нађу снагу да иду даље и превазилазе препреке“, поручује Кути.

број коментара 0 Пошаљи коментар