Уз музику из „Косе“ и ватромет отворен „Егзит“

Ватрометом и наступом глумаца Новосадског позоришта у част 50 година од настанка хипи покрета, званично је отворен овогодишњи „Егзит“, који ће у Новом Саду трајати до 9. јула.

Уз музику из „Косе“ и ватромет отворен „Егзит“ Уз музику из „Косе“ и ватромет отворен „Егзит“

Током перформанса са акробатама и целокупним ансамблом Новосадског позоришта, глумци су отпевали песме Let the Sunshine In и Aquarius из чувеног мјузикла Коса.

На отварању је мотивациони говор одржао Ник Вујичић, који је младима у Србији, али и у целом свету, поручио да се морају „сами изборити за себе“.

„Снови се могу остварити, без обзира на то одакле сте, какав посао имате или колико новца имате. Ви сте прелепи такви какви јесте и живот ће вам бити леп ако сами успете да га направите таквим“, поручио је Вујичић младима.

Током ватромета који је трајао око десет минута, на Главној фестивалској бини наступали су Драгољуб Ђуричић и његов ансамбл бубњара.

Публици су се обратили и представници покрета „Стендинг рок“ из истоименог индијанског резервата у Северној Дакоти у САД, који су говорили о проблемима које имају са пијаћом водом, изградњом цевовода.

Овогодишњи „Егзит“ одржава се под геслом „Лето љубави“, а у питању је прослава 50 година од настанка легендарног хипи покрета.

У поноћ је на главној бини наступио оснивач и певач бенда „Оејзис“ Лијам Галагер.

Публика је у глас певала његов нови сингл Wall of Glass, а Лијамов оригинални вокал држао је публику у трансу до последњег момента наступа, када је шоу затворио култном песмом Wonderwall.

Пре њега су публику загрејале легенде домаће алтернативне рок сцене, „Обојени програм“, а након њих бину су заузели родоначелници инди-рок звука „Џизус ен Мери Чејн“ (The Jesus and Mary Chain), који су на „Егзит“ дошли са новим албумом, одлично прихваћеним од стране публике на тврђави!

На Главној бини су прве ноћи, наступале и две младе звезде електронске сцене, белгијски хитмејкер Лост фриквенсиз и норвешка електро звезда Алан Вокер.

Хорски су се певали тренутно неки од највећих хитова као што су Вокеров хит Faded и летњи хит белгијског продуцента Are You With Me.

Након спектакуларног отварања, нова МТС Денс арена наставила је да импресионира продукцијом коју су максимално искористили магови техно музике Паул Калкбренер, „Бука шејд“ и Рекондајт, а само финале припало је прослави 20 година рада Марка Настића.

Бина „Но слип Нови Сад“ синоћ је била други дом за легендарни шкотски клуб „Саб клаб“, који је за прославу свог 30. рођендана на тврђаву послао Ред ексез, Москомана, као и своје резиденте Дениса Султу и Џејмса Харигана Харија.

На бини „Адико фјужн“ није мањкало енергије, захваљујући хип-хоп вибрацијама коју је донела њујоршка краљица овог жанра Принцес Нокија. Сјајан провод наставио се уз добро познати хрватски бенд „Елементал“, а концерт култних „Бјесова“ на којем су обожаваоци у глас певали њихове највеће хитове, представљао је савршену завршницу првог дана фестивала.

Као увек на бини „Експлозив“ је било жестоко, јер је присутне „одувала“ руска „Аркона“ својим наступом, а њиховим стопама је наставио и швајцарски „Самаел“. 

У Улици старих заната одржана је прва у серији трибина „Данас – магија дијалога“, а тема је била „Европска престоница културе – управљање очекивањима, изазовима и легатом у европској престоници културе“.

Крафт стрит ће сваки дан од 19.30 бити центар занимљивих расправа и тема у организацији дневног листа Данас, док ће данас тема бити посвећена борби против дискриминације, под називом „Једнако различити или различито једнаки?“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара