Пре Карнеги хола, Денда представља албум у Београду

Млада и талентована џез и соул кантауторка из Београда Александра Денда представиће свој албум "Dreamer" 4. јула на летњој сцени „Битеф арт кафеа“ на Калемегдану.

То ће бити прилика да публика чује Александру Денду непосредно пред њен повратак у Њујорк, где ће 22. јула наступити у чувеном Карнеги холу са интернационалним бендом "Jan Kus & Slavo-Rican Аssembly".

Са њом ће наступити и басиста Пера Крстајић, стипендиста колеџа Беркли, Пеђа Милутиновић, један од најталентованијих младих бубњара у региону и члан „Васил Хаџиманов бенда“, Никола Миленковић, гитариста школован на музичком конзерваторијуму у Бечу, и пијаниста Драган Ћалина који се школовао и живео у Холандији, а сада је стални професор Факултета музичке уметности у Београду.

Александра Денда се школовала на Берклију у Бостону, а последњих шест година стекла је признање у САД, Јужној Америци, Европи и Азији.

Након завршеног Берклија преселила се у Њујорк где је објавила први ауторски албум Dreamer – колаж акустике и електронике, којим вешто прожима елементе нео соула, џеза, р'н'бија и правца "world music".

Mлада Београђанка своје музичко умеће представила је америчкој публици у клубу „Дром“ у марту прошле године, а њену каријеру употпуниле су многобројне сарадње са истакнутим музичким уметницима у Америци, наступ у легендарном клубу „Блу ноут џез", а на прослави Интернационалног дана џеза у Вашингтону делила је бину са великанима џеза попут Диди Бриџвотер и Хербија Хенкока.

Александра Денда памти свој музички развој у Србији по сарадњи са изванредним музичарима попут Јове Маљоковића, Даде Топића, Влатка Стефановског, Иване Котов, Александре Ковач, а њен глас је употпунио албум талентованог Марка Луиса са којим је наступала на овогодишњем „Миксер фестивалу“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се