Даб Еф-Икс: Желим да публику остављам без даха

Аустралијанац Бенџамин Стенфорд, који је као Даб Еф-Икс последњих година освојио фестивале широм света и продао стотине хиљада примерака албума, каже да својом музиком жели да остави људе без даха и шири позитивну енергију.

Стенфорд је синоћ други пут наступио у Србији, последње вечери крагујевачког музичког фестивала „Арсенал“.

„Супер је фестивал, свиђа ми се лајн-ап. Други пут сам у Србији, 2014. године сам био на 'Егзиту', било је супер. Волим Србију, иако сам био овде само два пута, рекао је популарни музичар Танјугу.

Стенфорд је почео као улични музичар и није му требало много да привуче публику широм света, користећи само свој глас, луп машину и FX педале, комбинујући хип-хоп, реге и драм енд бејс ритмове.

„Мој укус, када је музика у питању, врло је шаренолик. Мислим да уметност не треба да буде ограничена жанром и желим да се изразим што већим спектром боја“, истакао је Даб Еф-Икс.

„Нисам визуелни уметник, већ музичар, али мислим да могу да миксујем, посебно данас када људи слушају музику на 'ајфону' и сами праве своје комбинације различитих жанрова тако да сам помислио зашто и ја то не бих радио на својим албумима. Публика добро реагује на то“, објаснио је Стенфорд и додао да му је то што је почео као улични музичар помогло да успостави комуникацију са људима.

„Чак и када је само неколико њих било на улици, помогло ми је да схватим како да се понашам, како да будем искрен, како без компромиса, не бринући о томе шта они мисле, испоручим им суштину онога што ја јесам и што јесте музика“, прича Стенфорд.

Наглашава да све што ради је у циљу да остави људе без даха: „Стварам звук и вокалну хармонију, правим луде изразе лица, репујем, певам и ако људи обрате пажњу на текстове, схватиће да су моје песме заправо поетичне и имају снажну поруку о самопоштовању, љубави, позитивном ставу. И онда људи схвате – Па он на улици и репује и пева и свира на луп машини. То је моја мисија, да оставим људе без даха и то исто радим и на фестивалима, у клубовима. Можда се зато људима свиђа оно што радим, јер само настојим да будем оно што јесам“.

Аустралијски музичар сматра да људи треба више да се фокусирају на позитивне ствари и ширење позитивне енергије, уместо на оно што се дешава око њих.

„Дешавају се страшне ствари људима широм света већ хиљаду година. То што се десио један терористички напад и петоро људи погинуло, не значи да 10.000 људи није јуче умрло у Африци. Страшна срања се дешавају у првом, другом свету, али то не значи да се не дешавају и у трећем свету, каже аустралијиски музичар.

Даб Еф-Икс примећује да ипак на телевизији гледамо само о ономе што се догађа у првом свету.

„Не гледам ТВ, није ме брига за тероризам. Занима ме шта се дешава у мом окружењу, у мом свету, и интересује ме само ширење позитивне енергије, слање позитивне поруке“, нагласио је Стенфорд и поручио обожаваоцима да се више фокусирају на ширење позитивне енергије, него на то шта се дешава.

„Кад год причам са људима, слушам само о лошим стварима и они то раде зато што гледају ТВ и слушају вести. Ја причам само о позитивним стварима. Неко може рећи да сам наиван, али ме није брига. Овде сам због позитивности“, закључио је Даб Еф-Икс.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво