Ана Поповић: На својим концертима окупим најлепшу Србију

Блуз гитаристкиња Ана Поповић наступила је синоћ пред више од 12.000 посетилаца на крагујевачком „Арсенал фесту“, а како је претходно открила Танјугу, на својим концертима окупи најлепшу Србију.

Ана Поповић: На својим концертима окупим најлепшу Србију Ана Поповић: На својим концертима окупим најлепшу Србију

„Углавном свирамо Београд, Нови Сад, али никако да дођемо јужно“, рекла је готаристкиња, додавши да се одлучила за четвочлани састав за свој први концерт у Крагујевцу, јер је ту гитарска публика.

„Некад свирам у шесточланом бенду, некад у деветочланом. У Америци су подељена мишљења, људи воле дуваче, пратеће вокале, биг бенд, а неки долазе да чују само гитару. Волим да мењам саставе и звук, али овде мислим да је гитарска публика и зато сам довела четворку“, рекла је Ана Поповић уочи изласка на сцену.

Уметница се присетила да је захваљујући Радомиру Михаиловићу Точку озбиљно почела да свира гитару.

„Група 'Смак' је одавде и навикла је публику овде на гитарски звук, а ја волим тај стари звук, на томе сам одрасла“, истакла је призната гитаристкиња, рођена у Београду, а тренутно живи у Лос Анђелесу.

Наглашава да јој је један од најдражих концерата у години баш у Србији и примећује да овдашња публика заиста прати оно што она ради.

„Увек окупим најлепшу Србију на својим концертима, то су људи који се баве правим стварима. Не треба ми квантитет, већ да дођу људи који заиста желе да чују добру свирку“, истакла је Поповићева.

Воли, како каже, да подржи фестивале којима није лако да окупе бендове, доведу групе са запада и да окупе публику, додавши да је „Арсенал фест“ за њу велико изненађење, да је подсећа на „Егзит“ и да се нада се да ће се тако и развијати.

Публика испред главне бине, које је било више него претходне вечери за концерт славног метал бенда „Антракс“, врисцима је дочекала Ану Поповић, која је након разговора са новинарима истрчала на бину и моћно засвирала Ann's Shuffle.

Следили су San You Stand the Heat, Object of Obsession, Love You Tonight, Train, а Поповићева је показала због чега је зову женски Хендрикс и зашто је Брус Спрингстин за њу рекао да је паклено добар гитариста.

„Крагујевчани, Точак вас је научио да слушате рок, али да ли вас је научио да слушате блуз? Хоћу да видим ваше руке“, рекла је публици која је послушала њен позив.

Ни киша која је почела да пада уз грмљавину и севање муња није поколебала окупљене на простору Кнежевог арсенала, одушевљено слушајући изузетну Ану Поповић, која је концерт завршила нумером Crosstown Traffic легендарног Џимија Хендрикса.

Након тога на главну бину је изашао амерички састав "Thievery Corporation", који у својој музици комбинује спејс рок, хип-хоп, индијски трип-хоп, боса нову, даб, реге, а публика је истрајно, упркос киши, ђускала уз овај необичан микс жанрова.

Друго вече „Арсенал феста“ отворио је на главној бини бенд „Репетитор“, а затворио Дарко Рундек.

Простор испред бине Гарден био је пун током концерта фолк панкера „Бркови“, на истом месту наступио је састав „Перо Деформеро“, док су крај програма обележили култни „Бјесови“.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи