Стив Дигл: Ми се нисмо променили, свет јесте

Гитариста легендарног енглеског панк-рок састава „Базкокс“, који наступа вечерас на „Арсенал фесту“ у Крагујевцу, Стив Дигл истиче да се група није променила, али јесте свет, те поручује да једва чекају да свирају у Србији и напишу нову страницу историје бенда.

„У Србији је увек добра публика и можете видети да људи воле 'Базкокс' и зато волимо да долазимо ту“, рекао је Дигл у интервјуу Танјугу.

Као један од најутицајних бендова из златне ере панка, „Базкокс“ ће наступити прве вечери на Гарден стејџу „Арсенал феста“.

То ће бити пресек свих песама које су прошле кроз бенд од када смо почели да свирамо, припремили смо неколико песама из различитих периода. И сви су класици - Ever Fallen In Love, Harmony In My Head, Promises ... Мало од сваке године. Трудимо се да свирамо онолико колико можемо од читаве историје бенда“, објаснио је Дигл.

Основан 1976. године, „Базкокс“ се сматра једним од најутицајних панк бендова у Британији тог времена.

„Да ли се панк променио у идеолошком смислу? Свет је био друго место пре неколико година. Ствари о којима смо певали тада су још увек исте и данас. Некада смо певали и свирали о људском стању и кроз шта људи пролазе тада и мислим да је иста ствар и данас. Ми се нисмо променили, али свет јесте. Са осећањима је иста ствар и зато морамо да идемо у корак са временом. Наше песме и даље инспиришу људе“, приметио је Дигл.

Он каже да људи прихватају оно што желе.

„Не можете помоћи људима и натерати их да извуку нешто из свега тога, али наша музика је инспирисала људе и отворила им ум, такође, према околини. Управо сам урадио соло албум под називом Inner Space Times и звучи као супротност – као да улазите унутар себе и будете сами своја влада из самога себе“, истакао је Дигл.

Велики комерцијални успех „Базкокс“ доживели су мешањем шарма поп музике са великом енергијом панк звука.

После 10 албума и мноштво синглова иза себе, Дигл данас не види ништа посебно у данашњем панк звуку... бар засад.

„Ови нови бендови овде, мислим да другачије размишљају него што смо ми размишљали када смо почињали. Нисам наишао на нешто вредно пажње, ништа специјално и толико добро не чујем сада. Али бендови се сигурно труде. Наслеђе које смо оставили иза себе заиста инспирише људе и то је добра ствар. Људи размишљају на различите начине“, нагласио је он.

„Базкокс“ су оставили велики траг на манчестерској музичкој сцени која је позната по великим именима као што су "The Smiths" и "The Fall" као и по оснивању независних издавачких кућа у то време.

„Мислим да нове групе долазе из Манчестера. Мислим да ће се та сцена поново подићи мало. Тренутно две велике издавачке куће потписују уговоре са новим бендовима тако да ћемо видети како ће се ситуација развијати“, закључује Дигл.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи