Конкурс: Избор композиције за „Дечју песму Евровизије“ 2017.

Радио-телевизија Србије расписује јавни конкурс за избор композиције за представника Србије на такмичењу за „Дечју песму Евровизије“ 2017. године.

Рок за слање радова је 15. август 2017. године. Овогодишња „Дечја песма Евровизије“ одржава се 26. новембра у Тбилисију, главном граду Грузије.

 Овде можете прочитати/преузети текст Јавног конкурса за избор композиције за представника Србије на међународном такмичењу Junior Eurovision Song Contest 2017   

број коментара 7 пошаљи коментар
(недеља, 03. јун 2018, 15:32)
@vanessa [нерегистровани]

Pohvala

Svaka čast za prošlogodisnji izbor, nadamo se da će i ove godine takođe imati konkurs. Samo jedno pitanje: Zasto
ucestuvuju deca od 9-14 god, kad stoji u pravilnuku jesc-a da je granica od 8-15god. na dan izvođenja.

(недеља, 02. јул 2017, 23:40)
anonymous [нерегистровани]

Sjajna vest sto ne odustajemo od Decije Evrovzije posle neuspeha prosle godine

Sjajna vest sto ne odustajemo od Decije Evrovizije posle neupseha prosle godine. Problem prosle godine nije bio pesma koliok lose osimsljen i isprazan nastup. Super sto se prilika daje svim kompozitorima u Srbiji a ne samo odredjenim po internom konkursu. Nadam se da ce RTS raspisat u jesen i konkurs za pesme za festival gde cemo odabrati naseg predstavnika za Pesmuj Evrovizije 2018. Samo predlog podmladite komijse koje biraju pesme za festivalda nam se ne ponovi Beosong 2013, i na izboru nikako da imamo 100 % glasanje publiek da nam se ne bi dogodila 2013 ponovo.
Najbolej bi bilo da imaom 2 rudne glasanja u prvom krugu 50 % glasa publiak 50 % glasa ziri i najbolej 2 pesem idu u Supefinale gde publika daje 2/3 glasova a ziri 1/3 glasova.

(субота, 17. јун 2017, 12:54)
anonymous [нерегистровани]

Javni konkurs i za Evroviziju 2018!

Javni konkurs je najbolji način izbora. Želimo da publika odluči o našem predstavniku za Lisabon sledeće godine. Vratite festival!

(петак, 16. јун 2017, 00:41)
Nikola, Bor [нерегистровани]

Jesc 2017

Vrlo prijatno iznenađenje iz RTS-a. Drago mi je što se misli i na našu brojnu talentovanu decu. Treba stalno da se pruža prilika mladima da pokažu svoj talenat, a onda kada se izabere najbolji da bude ponosan predstavnik svoje zemlje. Uz, naravno, sklapanje novih prijateljstava i nezaboravno druženje. Bravo za RTS!

(четвртак, 15. јун 2017, 18:37)
anonymous [нерегистровани]

Super

Konačno da svi klinci koji dobro pevaju imaju šansu da se takmiče i predstavljaju svoju državu na evroviziji. Nadamo se da će slično biti i sa velikom i ovako dosta ranije pre takmičenja BRAVO ZA RTS!!!

(четвртак, 15. јун 2017, 15:52)
Uros [нерегистровани]

Iznenadjenje

Ovo je stvarno neocekivano! Usred tzv. ''postevrovizijske depresije'' procitati ovakvu vest! Morao sam dva puta procitati naslov, nisam mogao da verujem. Svaka cast RTS-u na ovoj odluci. Ranijih godina smo ucesce potvrdjivali u oktobru, a sad jos i imamo javni konkurs (nakon 7 godina). Ovaj clanak mi je ulepsao dan. Ocekujem i izuzetan scenski nastup, ima nade, ovo je samo pocetak popravljanja u odnosu na proslu godinu! U la la la

(четвртак, 15. јун 2017, 13:10)
anonymous [нерегистровани]

Da li ce onda RTS izabrati predstavnika ili ce publika glasati?

Da li ce biti interna odluka ili ce se organizovati izbor za publiku?