„Ејжен даб фаундејшен“ на отварању „Бир феста“

Највећи пивско-музички фестивал у овом делу Европе и овог лета ће, од 16. до 20. августа, на Ушћу угостити више од пола милиона посетилаца.

На отварању фестивала, наступиће познати британски електро састав „Ејжен даб фаундејшен“, који негује микс реп-кора и даб звука, под снажним утицајем панк-рок културе и традиционалних ритмова.

Досад су објавили 14 албума, а њихове наступе одликује велика енергија, коју ће показати по први пут на Ушћу пред 100.000 људи.

Љубитеље домаћег звука ће свакако обрадовати концерт легенди српске рок сцене „Рибље чорбе“. Бенд припрема нови албум, па их посебно радује прилика да по четврти пут свирају на „Бир фесту“.

„Нама је јако импоновало као бенду, када је публика 'Бир феста' наш наступ прогласила за најбољи“, рекао је Бора Чорба и додао: „Најбољи утисак на нас је оставио наступ пре две године, када је падала киша, а 50.000 људи је скакало и певало. Посебна драж овог фестивала је управо у тој атмосфери, коју осим бендова, ствара и дивна публика и веома професионална организација. Зато и траје тако дуго“.

За успех и развој фестивала свих ових година је изузетно значајна подршка Града Београда, Министраства трговине, туризма и телекомуникација, као и Туристичке организације Београда, који препознају допринос фестивала позиционирању Србије и Београда на туристичкој мапи Европе.

Као увод у овогодишњу манифестацију, током целог лета биће организовано низ догађаја, где ће посетиоци моћи да се боље упознају са садржајима овогодишњег фестивала, а на самом фестивалу ће бити организована и Прва међународна размена пивских сувенира, где ће посетиоци моћи да виде најзанимљивије колекције из читавог света.

Наиме, у сарадњи са Удружењем српских колекционара, на Ушћу ће се окупити колекционари из више од 20 земаља.

Јубиларни „Бир фест“ ће својим осмехом и шармом обележити и глумица Драгана Мићаловић, која ће бити промо-лице 15. издања фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи