Бесплатан први дан „Миксер фестивала“

Девето издање највећег регионалног фестивала креативности одржаће се од 25. до 28. маја на месту на коме је све и почело – у силосима некадашњег „Житомлина“ на доњем Дорћолу, на адреси Дунавски кеј 46, под аутобиографским слоганом „Миграције“.

Омиљена локација публике „Миксер фестивала“ поново ће угостити велики број врхунских имена из области архитектуре и дизајна, урбаног развоја и планирања, стручњаке нових техонологија, ангажоване уметнике и музичаре из региона и света.

Фестивалска капија за посетиоце биће отворена 25. маја од 17 сати, а целокупан програм првог дана фестивала је бесплатан.

Овогодишњи фестивал има две музичке бине: Ривер стејџ и Сквер стејџ.

Званична церемонија отварања фестивала заказана је за четвртак 25. мај у 20 часова и том приликом посетиоце ће на Сквер бини дочекати гудачки оркестар „Лола класик“ на челу са уметничким руководиоцем Љубишом Јовановићем.

Ансамбл „Лола класик“ оформљен је 2010. године у оквиру Аматерског културно-уметничког друштва „Лола“ и њихов репертоар се креће од класичне до савремене музике, укључујући и дела српских композитора.

Истог дана Ривер стејџ ће отворити Александар Седлар, кога публика познаје као композитора класичне музике, диригента, аранжера и мултиинструменталисту, који је наступао са најпознатијим музичарима класичне, поп и рок сцене, а на Миксер фестивалу представиће се у потпуно другачијем светлу, са новом ауторском музичком идејом под именом „Сале и Седлари“.

Након њега у 22 сата под рефлекторе Ривер стејџа изаћи ће Марко Луис који је две године након првог самосталног албума Shine on me, издао нови албум под називом Бескрај на коме је сарађивао са познатим уметницима као што су Васил Хаџиманов (Србија), Влатко Стефановски (Македонија), Бобо (Бугарска), Аднан Шаран (БиХ), Божо Врећо (БиХ) и други.

„Миксер фестивал“ ће угостити и неке од најкреативнијих компанија из области гејминга, визуелних ефеката и ИТ едукације у посебном силосу под називом „Дигитал артс експо пауерд бај Нордеус“.

Истог дана у другом силосу у „Арт зони“ са почетком у 17 часова биће отворена регионална мултимедијална изложба „Блек бокс 2017 – Пад у будућност“, а другом силосу ће бити одржана промоција часописа Елементи у организацији Центра за промоцију науке.

Након тога уследиће састанак под називом „Више од избеглице“ који организује „Рефјуџи ејд Миксалиште“.

У трећем силосу свечаним отварањем интернационалних изложби дизајна „Гоуст проџект“ и „Кућа за све наше људе – МХ Сарајево“ у 18 часова биће представљен програм посвећен дизајну. У ЕДУ павиљону од 17 до 19.30 часова „Дизајн маратон“ водиће Валентин Водев из Аустрије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи