Припреме увелико у току за велики спектакл Београдске филхармоније

Београдска филхармонија пуном паром се спрема за највећи концерт на отвореном. Под управом новог шефа-диригента Габријела Фелца, који је дириговао оркестрима од Токија до Лондона, 25. јуна наступиће у новобеоградском Блоку 13, недалеко од Палате "Србија", на месту где ће ускоро почети изградња нове концертне дворане. Репертоар за концерт бираће публика. Избор је почео.

На концертном пикнику, према процени организатора очекује се више десетина хиљада посетилаца. Филхармонија је овог пута отишла корак даље у својој мисији популаризације класичне музике. Публика ће сама одабрати репертоар који ће бити изведен на том спектаклу.

„Чини ми се да се и наша публика јако добро забавља док трају све ове продукцијске припреме за највећи концерт класичне музике на отвореном у историји Србије. Међутим, оно што ми је посебно занимљиво јесте да смо публици на избор ставили 25 композиција, од којих ће на крају бити изабран коначан програм концерта“, каже Иван Тасовац, директор Београдске филхармоније.

Према његовим речима, досад је пристигло 75.000 гласова, а резултати се мењају из сата у сат.

Од јуче Империјални марш из „Ратова звезда“ композитора Џона Вилијамса са првог је пао на четврто место, које дели са Штраусовим На лепом плавом Дунаву и Христићевом Грлицом из Охридске легенде, а прва три места заузимају Дансон број 2 мексичког композитора Артура Маркеса, Шостаковичев валцер из Џез свите и Пер Гинт Едварда Грига...

Гласање ће бити отворено до 10. јуна на сајту Београдске филхармоније.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара