Ваљевски џез фестивал од 25. до 27. маја

Под слоганом „Њу џез момент“, у Ваљеву ће од 25. до 27.маја бити одржан 33. Ваљевски џез фестивал. На листи извођача Ирена Благојевић, Јелена Ковачевић, Анђелка Симић, састави Мишка Плавог, Васила Хаџиманова, Слободана Тркуље, група "Eyot".

Наслањајући се на дугогодишњу традицију, али уз приметно и освежавајуће отварање ка концепту ворлд музике, уметнички директор Милан Ђурђевић каже да је жеља организатора фестивала да прошире слику и посетиоцима, кроз разне стилове, представе и приближе уметнике различитих опредељења уз јасан однос према квалитету.

„Ваљево има све потенцијале да од овог фестивала направи догађај који ће превазићи значај локалног дешавања. Жеља нам је да за коју годину одабрана публика из региона забележи Ваљевски џез фестивал на мапи манифестација овог типа које се не пропуштају, кроз који ће музику живети читав град и донети једну сасвим нову енергију“, објаснио је Ђурђевић, фронтмен групе „Неверне бебе“.

Публика ће 25. маја бити у прилици да чује и види уводни програм Даме певају џез (Ирена Благојевић, Јелена Ковачевић, Анђелка Симић) и изложбу џез фотографија.

Централни део фестивала чине програми 26. и 27. маја у оквиру којих ће бити одржана по три концерта дневно на различитим локацијама - бина код „Стоп шоп“ центра, сала Центра за културу, хол Центра за културу.

Пред публику ће 26. маја најпре (од 19 часова) изаћи Едит Летнер (Аустрија), затим, од 21 час, наступа квинтет Слободана Тркуље, а од 23 часа на бини ће бити Мишко Плави трио, Васил Хаџиманов, Мирослав Товирац и специјални гост Лена Ковачевић.

„Дел Арно бенд“ убрзаће пулс присутнима 27. маја од 19 часова, Влатко Стефановски трио пред публику излази два сата касније, док је за 23 часа најављен "Eyot".

Фестивал се одржава под покровитељством града Ваљева и подршке привредника из ваљевског краја.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво