Друштвене мреже подељене око црногорског представника

Бројни гледаоци су путем друштвених мрежа изразили незадовољство што црногорски представник Славко Калезић није успео да се пласира у финале такмичења за „Песму Евровизије“, док други сматрају да наступ није био довољно добар. Прво полуфинално вече одржано је синоћ у Кијеву, а црногорски такмичар није освојио довољан број бодова за финале.

Црногорски такмичар Славко Калезић извео је нумеру Space у првој полуфиналној вечери тог највећег европског музичког такмичења, које се ове године одржава у Кијеву.

Због своје андрогине појаве, многи су Калезића упоредили са Кончитом Вурст, победницом „Песме Евровизије“ 2014. године. Текст његове песме Space, наиме, оспорава традиционалне, бинарне појмове о роду, а снимљен је и спот у којем Славко носи плаву сукњу и дуги реп.

Због тога што Калезић није успео да се пласира у финале, навијачи су се разбеснели и своје негодовање изразили путем друштвених мрежа, пожаливши се на систем бодовања.

Један гледалац је написао: „Црна Гора је заслужила да буде у финалу. Они су схватили концепт 'Песме Евровизије', а ви сте их изневерили.“

Други корисник Твитера решио је да више не прати „Евросонг“: „Црна Гора и Финска нису у финалу? Такмичење ме више не интересује.“

Ипак, било је и супротних мишљења, у којима се наводи да су укуси, једноставно, различити.

„Пређите преко тога – Црна Гора није била толико сјајна. На сцени треба да се пева, а не да се врти киком попут хеликоптера“, сматра један гледалац.

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво