„Министри“ у Барутани 4. јуна!

У недељу 4. јуна, „Министри“, један од најутицајнијих и најзначајнијих индустријал метал бендова свих времена, одржаће концерт у Барутани, на Калемегдану. Група је позната по несвакидашњем сценском наступу и сјајној атмосфери, па исто може да се очекује и на концерту у Београду.

Упркос томе што се веровало да ће њихово прво и последње гостовање у нашој земљи бити на главној бини „Егзита“ 2008. године, када се бенд налазио на својој опроштајној турнеји, харизматични вођа Ал Јоургенсен се поново нашао на сцени са остатком бенда четири године касније.

 

Недуго затим је преминуо гитариста Мајк Скачија и посвећен му је последњи студијски албум - From Beer to Eternity, објављен у 2013. години.

Током неколико деценија, кроз ову групу је прошло доста музичара, а једина константа у свом том времену је управо живописни фронтмен Ал Јоргенсен, једна од легендарних фигура алтернативне сцене деведесетих година прошлог века.

Иако су давне 1981. године започели каријеру као њу вејв синтоп бенд, у другој половини осамдесетих, са другим издањем - Twitch и следећим албумом - The Land Of Rape And Honey, направили су велики заокрет у звуку и постали пионири индустријал метала.

Планетарну популарност бенд је достигао албумом Psalm 69: The Way To Succeed And The Way To Suck Eggs из 1992, пре свега синглом Jesus Built My Hotrod, који се сматра најзначајнијим издањем индустријал музике.

Имао је тираж од скоро два милиона примерака и отворио је пут за мејнстрим успех извођачима као што су Мерлин Менсон, „Најн инч нејлс“ и „Рамштајн“.

Актуелну поставу бенда, која ће наступити на београдском концерту, поред Ала Јоргенсена чине Џон Бечдел из „Фир фекторија“ (Fear Factory), Син Кјурин из „Револтинг Кокса“ и тројица музичара који су са другим бендовима већ наступали пред публиком у Србији.

То су: Цезар Сото из „Писинг рејзорса“, Џејсон Кристофер из „Пронга“ и Рој Мајорга из бендова „Нозија“, „Амебикс“, „Шелтер“ и „Соулфлај“.

Карте за концерт бенда „Министри“, у продукцији „Стрејнџфир“, налазе се у продаји путем „Евентим“ продајне мреже, по цени од 2.490 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
21° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара