Оркестар Небојше и Фејата Сејдића гости „Џипски кингса“

„Џипси кингс бај Пако и Микаел Балијардо“ наступиће 11. маја у београдској Хали спортова, а њихови гости биће Оркестар Фејата и Небојше Сејдића. Заводљиво мешање традиционалног фламенко стила са поп и латино ритмовима учинило је „Џипси кингсе“ светским феноменом и правим краљевима музичке сцене.

Оркестар Небојше и Фејата Сејдића гости „Џипски кингса“ Оркестар Небојше и Фејата Сејдића гости „Џипски кингса“

Свој сензационални успех на свим меридијанима дугују, пре свега, свом оригиналном приступу извођењу фламенка који се огледа у непридржавању строгих правила које захтева традиционално извођење тe врсте музике.

Многи не знају да је један од родоначелника данашњег стила „Џипси кингса“ Манитас де Плата, чије је право име Рикардо Балијардо, један од највећих гитариста свих времена. 

Како је пренос са колена на колено део ромске културе, Манитас де Плата утицао је и на своје синове Тонина, Жака, Пака и Мориса који су оригинални чланови „Џипси кингса“.

Као потврда ромске традиције, наступиће и Микаел Балијардо, син Тонина Балијарда, соло гитаристе и оснивача „Џипси кингса“, а који је пре шест година постао стални члан групе.

Бенд је одмах препознао његову креативност и таленат као музичара и певача. 

Микаел је сада и уметнички директор „Џипси кингса“. Он је веза између традиције њихове музике и обнављања жанра.

Њихови хитови Volare, Bamboleo, Baila me и други, направиће у четвртак у Хали спортова истински ватромет доброг расположења.  Својим звуком и добром енергијом тај ватромет удвостручиће њихови гости – „Оркестар Фејата и Небојше Сејдића“.

Пријатељство између Сејдића и „Краљева Цигана“ почело је пре много година, када су на концерту у Љубљани засвирали заједно, а затим се поново срели у Београду, па и на наступима у Француској.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се