„Ринг ринг“ од 7. до 20. маја у београдском „Рексу“

Концерти узбудљиве, нове, џез и експерименталне музике чине програм фестивала „Ринг ринг“, који ће бити одржан од 7. до 20. маја у београдском Културном центру „Рекс“.

Овогодишњи програм, наизглед скромнији него иначе, донеће сусрет са неким старим познаницима, али за нашу публику и са многим новим именима нове музике у свету.

Две уметнице предводе квартет „Томика Рид“, а из САД долази и саксофониста Џон Дајкмен, који на отварању фестивала 7. маја наступа са великом надом домаће џез сцене бубњарем Александром Шкорићем из Новог Сада.

За дванесточлани „Шалтер ансамбл“, фестивал „Ринг ринг“ је прилика да се представе нови пројекат након управо одржане светске премијере на фестивалу у Загребу и само је следећи корак на њиховој европској турнеји.

Наша певачица и глумица Јелена Куљић ће, са саставом „Зи-кантри перадајс“ (Z Country Paradise), показати ново лице џеза, док ће друга певачица швеђанка Софија Јернберг у споју са немачким дуом „Суперимпоуз“ (Superimpose), демонстрирати како се и вокална импровизација добро уклапа у фри џез.

За љубитеље необичних звукова и приступа ту је јапански иноватор Даичи Јошикава, као и трио „Ла Тене“, чија музика лебди између музике какву креирају „Некс“ (The Necks) или „Стил“ (The Still) и традиционалне музике, али са крајње необичним инструментаријем.

Улазнице се могу купити у Културном центру „Рекс“, по приступачним ценама, а које су приказане уз програм фестивала.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво