„Maj бејби“ 12. и 13. маја у Србији

Холандска група „Мај бејби“ наступиће 12. маја у „Фирчи тинк тенк студију“ у Новом Саду и 13. маја у сали „Американа“ Дома омладине Београд, најавио је организатор, концертна агенција „Рок свирке“.

Њихова трећа посета Србији део је европске турнеје на којој промовишу нови, трећи по реду, албум Prehistoric Rhythm, објављен 17. марта.

Захваљујући уникатној мешавини делта блуза, госпела и фанка и енергичним наступима, „Мај бејби“ (My Baby), предвођени харизматичном певачицом Kато ван Дик, су за само три године постали светски позната атракција. 

„Током прошле две или три декаде, електронска плесна музика је постала значајан сегмент наше културе. Тешко је проценити колико људи се повезало да би заједно славило живот одлазећи на журке и рејвове. Ова окупљања су веома слична племенским прославама и ритуалима који постоје хиљадама година уназад у различитим културама широм света“, каже поводом новог албума гитариста Даниjел Дафриз Џонстон.

Он примећује да је жеља и потреба за тим ритуалима остала и постала фасцинација, па су направили тај „тренс-хипнотички грув“ као есенцијални елемант свог наступа, који преовладава и на новом албуму.

„Забавно је када се размишља о томе. Враћамо се у праисторијско време, људи играју око ватре! То је део наше ДНК“, истакао је Џонстон.

Агенција „Рок свирке“ наглашава да „концертна атракција“ у случају бенда „Мај бејби“ није само фраза, већ прецизан опис плесног блуз-рок доживљаја који тај бенд ствара на сцени о чему, како наводе, највише говори податак да се публика атрактивног трија у Београду и Новом Саду значајно увећала од њиховог првог концерта.

Улазнице за оба концерта су у продаји преко система „Евентим“, „Гигстикс“, „Де-де тикетс“, а за концерт у Београду и у „Феликс шопу“.

Промо-цена за ограничен број карата за новосадски концерт износи 500 динара, у претпродаји карте ће коштати 700 динара, а на дан концерта 900 динара. За београдски концерт промо-цена је 600 динара, у претпродаји 800, на дан концерта улазнице ће коштати 1.000 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара