Нова песма и спот Џонија Ранковића

Новом песмом и спотом "Harley, Les Paul & r'n'roll", најмлађи рокер у региону Никола Џони Ранковић наставља свој пут и храбро корача ка испуњењу својих снова, опирући се флоскули да је рокенрол мртав.

У томе му је овог пута врло симболично, али на неки начин и очекивано, са великим симпатијама помогао Жика Јелић из „Ју групе“.

Тако је у песми, чији је Ранковић комплетан аутор (музика, текст, аранжман), дошло до занимљивог сусрета најмлађег и најстаријег активног рокера, кроз снажну, али поетичну химну о некима од симбола рокенрола: „Харли Дејвидсону“ и Лесу Полу.

Жика Јелић и његов лапстил, Џони и његово упечатљиво гитарско умеће, са гласом који је све чвршћи и формиранији, уз пратњу бенда „Чурлијанс“ (The Churlians), причају емотивну али уједно и жестоку причу о музици као гориву живота, а све то је врло аутентично осликано у трећем званичном споту.

На снимању те брзе песме са снажним солом, радио је одличан тим музичара. Препознатљивом ауторском и гитарском печату Џонија Ранковића душу, али и дозу жестине, додали су Жика Јелић на лапстилу, Павле Петровић из „Чурлијанса“ свирајући бас, бубњар Милан Јејина Јеки, а пратеће вокале отпевали су Ксенија Куљача, Срба Радивојевић и Војислав Аралица, који је и продуцент.

Пред великим бројем колега музичара, новинара, пријатеља и фанова најмлађег рок аутора на овим просторима, спот је уз одличан живи наступ премијерно приказан јуче у бару „Вурст плац“.

Након првог извођења новог хита Harley, Les Paul & r'n'roll, Ранковић и „Чурлијанси“ су одсвирали песму „Ју групе“ Ево стојим ту, а чланови „Ју групе“ одговорили су Џонијевом песмом Није до лове.

Публика је са великим одушевљењем испратила и поздравила занимљиву причу спота у којој Џони симболично, својом харизмом, талентом и упорношћу наставља пут, којим већ више од 40 година са својим саборцима из „Ју групе“ без компромиса иде Жика Јелић.

број коментара 4 Пошаљи коментар
(среда, 26. апр 2017, 11:24) - Sofija [нерегистровани]

rokenrol

Odlicna pesma i spot.Bravo Dzoni,samo tako nastavi!

(среда, 26. апр 2017, 08:54) - anonymous [нерегистровани]

Petar rok kritičar

Bolje i to nego čovek u pokušaju

(среда, 26. апр 2017, 08:40) - anonymous [нерегистровани]

RE: Komedija

Decko je rodjen sa pola srca i verovatno mu je svaki dan borba za zivot. A ovaj muzicki rad je za svaku pohvalu.

(уторак, 25. апр 2017, 19:41) - Petar [нерегистровани]

Komedija

Roker u pokusaju, klasican amaterizam...