Публика на ногама испратила нову Влаткову авантуру

Славни македонски гитариста Влатко Стефановски наступио је синоћ у Центру „Сава“ са Биг бендoм Словеначке војске, пруживши публици скоро двоипочасовно уживање у јединственом, звучно спектакуларном догађају. Надахнута заједничка свирка Стефановског и словеначког оркестра под диригентском палицом Рудолфа Гаса, на крају је подигла на ноге цео Центар „Сава“, а еуфорична публика је овацијама наградила многобројне музичаре на позорници. 

Публика на ногама испратила нову Влаткову авантуру Публика на ногама испратила нову Влаткову авантуру

Биг бенд је отворио концерт песмама A Few Good Men Кордона Гудвина и One More Once Мишела Камина, да би се затим на сцени појавио Стефановски и засвирао Стратус Билија Кобама.

Стефановски је убрзо прешао на традиционалне Зрејло је жито и Кољо на одушевљење београдске публике.

„Добро вече, 'Сава' центар! Добро вече, Београде! Добро вече, Србијо! Велико је задовољство овде наступати по ко зна који пут. Хвала вам што ме пратите годинама. Покушавам сваки пут да будем нов и у другачијем друштву. Верујем да ћете уживати вечерас бар делић колико ћу ја“, поздравио је Стефановски Београђане већ навикнуте на различите музичке авантуре славног гитаристе.

Стефановски је убрзо запевао Gipsy Song заједно са диригентом Гасом и женским пратећим вокалима, а посетиоце је одушевио прешавши на хит групе „Леб и сол“ – Чувам ноћ од будних и уз громогласан аплауз извео традиционалну македонску песму Јовано, Јованке.

Ипак, прави ужитак за све у Центру „Сава“ био је његов соло наступ када је одлучио да музичарима Биг бенда пружи мали предах.

„Прво што ћу свирати никада нисам до сада, ово ће бити премијера, само за вас. Другу нумеру сам снимио 1981. у Скопљу, у студију 'М2', када је свој албум снимало 'Бијело дугме', а треће што ћете чути, ретко свирам, а ви сте то одавно заслужили“, најавио је Стефановски свој соло.

Емотивно и истовремено снажно Стефановски је извео Димитријо, сине, Митре, омиљену песму свог покојног оца, а затим и Успаванку за Радмилу М.

За трећу нумеру – Бистра вода, славни виртуоз на гитари је рекао да кад год је свира, увек га „штипа за желудац“.

„Обично је свирам последњу, јер је после ње тешко свирати и увек у пратњи бенда, али сада ћу покушати соло“, рекао је Стефановски дирнувши окупљене у Центру „Сава“ који су га поздравили снажним аплаузом.

Публика је имала прилику да чује и композицију Suita Quasi Balkanika коју је композитор Изидор Лајтингер написао специјално за Стефановског.

Јединствен спој енергија Стефановског и чланова Биг бенда дошао је до изражаја у Калајџинском ору, а након поновног подсећања на опус групе „Леб и сол“ са песмом Чукни во дрво, Стефановски је прешао на нешто потпуно другачије са хитовима Superstition, On Broаdway и Pick Up The Pieces које је врло енергично певао и сам диригент Биг бенда.

„Док се у свету све више звецка оружјем, хајде да ми све више звецкамо инструментима“, поручио је Стефановски публици пре биса, захваливши Београђанима за дивно вече и одлично расположење.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи