„Оженише ме музиком”

Поводом прославе 30 година рада, односно изласка деби албума, нишка група „Галија” је данас у просторијама РТС-а пред великим бројем новинара и пријатеља представила своје троструко издање „The Best of Galija: Оженише ме музиком”.

Група "Галија" данас прославља три деценије од изласка деби албума "Прва пловидба" и исто толико година сарадње са ПГП РТС. Тим поводом, у холу зграде Радио-телевизије Србије, представљено је троструко ретроспективно издање "The Best of Galija: Оженише ме музиком".

У комплету се налазе два ЦД-а са 33 популарне песме Нишлија из свих делова каријере, од прог-рок почетака "Госпи", "Децимен" и "Још увек сањам" до поп хитова "Трубе" и "Да ли си спавала", и ДВД-ија названог "Камера као сведок" са 19 "Галијиних" видео спотова.

"Одлучили смо се да ставимо песме по нашем укусу, не водећи рачуна да ли су биле хитови. На компилацији су песме које показују како смо хтели да звучимо ових 30 година, јер нису све испале онако како смо ми хтели", рекао је фронтмен Ненад Милосављевић.

Група "Галија" основана је 1976. године у Нишу. Већ у прве две године "Галија" бележи значајне успехе на неколико тада актуелних фестивала: Зајечарска гитаријада, Омладински фестивал у Суботици, "BOOM" фестивал у Новом Саду.

Први албум група је објавила 1979. године за Продукцију грамофонских плоча под називом "Прва пловидба".

Током наредних 30 година дискографске активности, "Галија" је објавила укупно 17 албума и два сингла.

Група је више пута награђивана - 6 златних плоча, 2 платинасте плоче, две Златне мимозе, два Оскара популарности Радио ТВ Ревије и Златни грамофон за вишегодишње ауторство.

Оснивач и лидер групе "Галија" Ненад Милосављевић објавио је пет албума филмске и тематске музике у издању ПГП РТС, за које је вишеструко награђиван домаћим и међународним признањима. Многобројне награде добио је и као аутор позоришне музике и музике коју је писао за дечје фестивале.

Свој јубилеј "Галија" ће обележити концертом 17. децембра 2009. у Београдској арени. Тада ће промовисати нови, двадесети по реду ЦД под називом "Поглед кроз двоглед", у издању ПГП РТС. Милосављевић каже да ће тај ЦД бити "још један велики заокрет у музици 'Галије', иако рукопис остаје исти".

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво