Русија неће учествовати на Евросонгу

Европска радиодифузна унија је саопштила да Русија неће учествовати на такмичењу „Евровизија 2017“ у Кијеву, пошто је одустала од предложене алтернативе.

Русији је предложено или да преноси наступ своје такмичарке преко сателита или да промени такмичара.

Руски Први канал је саопштио да сматра неприхватљивим предложену варијанту учешћа своје такмичарке Јулије Самојлове на „Евровизији“, као и њену замену другим учесником, те да је пренос такмичења немогућ, преноси Спутњик. 

„Нажалост, то значи да Русија не може да учествује у такмичењу ове године", наведено је у саопштењу Европске радиодифузне уније.

Овогодишње такмичење биће одржано у Кијеву. Према резултатима жреба, Русија би требало да наступи у другом полуфиналу такмичења 11. маја. Финале је планирано за 13. мај.

Ове године Русију је на „Евровизији“ требало да представља Јулија Самојлова, с љубавном песмом Flame Is Burning.

Служба за безбедност Украјине забранила је Самојловој улазак на територију земље на три године због њеног наступа на Криму.

број коментара 15 Пошаљи коментар
(петак, 14. апр 2017, 16:16) - ZARE 1 [нерегистровани]

Bojkot

Srbija , u znak solidarnosti treba da bojkotuje Evroviziju u Ukraini i da ne učestvujemo u ovom politizovanom takmičenju gde ljudi dolaze da se druže, pevaju i šire ljubav medju narodima celog sveta.
Ne zato što je u pitanju Ruska takmičarka , nego da je iz bilo koje zemlje.

(петак, 14. апр 2017, 15:36) - Miki.. [нерегистровани]

RTS da pobuče svog predstavnika...

Pozivam RTS da povuče našeg predstavnika u znak solidarnosti sa Rusijom. Ili će svi da učestvuju ili neće niko. Samo ovakva akcija može naterati organizatore Evrosonga da ili oduzmu takmičenje Ukrajini ili da primoraju Ukrajinu da i ruska predstavnica učestvuje.

(петак, 14. апр 2017, 14:50) - Kud tone ruski brod... [нерегистровани]

Mnogo bruka ni oko čega,

odkako je Putin na vlasti!

(петак, 14. апр 2017, 14:20) - Миодраг Крецуљ [нерегистровани]

ЕВРОВИЗИЈА

Брука и срамота. Да је правде и поштења требало би дисквалификовати Кијев због политизације такмичења и дискриминације такмичара. Учесници у знак солидарности требало би да бојкотују таквог неморалног "домаћина" којем је политика помутила разум. Ако је "злочин" певати на Криму онда је требало 1946 на Нирнбешком процесу осудити и стрељати све учеснике Олимпијских игара 1936 у нацистичкој Немачкој којима је на трибинама присуствовао лично Адолф Хитлер са камарилом највећих злочинаца у историји човечанства.

(петак, 14. апр 2017, 13:28) - anonymous [нерегистровани]

:D

Супер, нећу ни ја гледати! :D

(петак, 14. апр 2017, 11:29) - Прокопије [нерегистровани]

Да ли је то евровизијски фашизам?

Стављајући се на страну украјинских фашиста, евровизија је одабрала страну. Сви антифашисти би требало да бојкотују ово такмичење.

(петак, 14. апр 2017, 10:50) - Miki RS [нерегистровани]

Demokratija

Onda licno mislim da i mi treba da preskocimo taj evropski cirkus.
Licno ga necu pratiti ove godine.

(петак, 14. апр 2017, 10:09) - anonymous [нерегистровани]

Rusija je ovom odlukom već pobedila na Evroviziji

Jedini logičan stav koji je jedna dostojanstvena zemlja mogla da zauzme, kada se neki "lončići pobrkaju" je stav Rusije. Evrovizija je muzički pandan Olimpijadi kada u svetu treba da prestanu ratovi, a da se "adrenalin" nadomesti uspehom na sportskom, odnosno muzičkom polju. Evropa će ostati trajno invalidna ako prihvati žalosne stavove nekih zemalja kako bi se rešili konkurencije. Suspendovaće samu sebe. Ni jedna iole dostojanstvena zemlja ne može prihvatiti diskiminaciju predstavnika neke nacije samo zato što je to volja nekih političara. Sramota je boja ovogodišnje Evrovizije.

(петак, 14. апр 2017, 09:57) - anonymous [нерегистровани]

Evrosong 2017

Ako ima zemalja kojima nije politika popila mozak treba da se solidarisu sa Rusijom i da bojkotuju Evrosong u Ukraini.

(петак, 14. апр 2017, 07:26) - anonymous [нерегистровани]

Treba i mi da otkazemo to takmicenje zbog politizacije tog takmicenja koje je izpolitzovano

i mnogo pre ovog incidenta sa Rusijom. Setimo se samo glasanja koje je bilo uvek pristrasno i politicki motivisano... Sta kog briga ko ce gde da ide pa zbog toga ne moze na takmicenje. Kakva glupost ne vidjena. Jel to vrednost zapadne demokratije?