На деветом „Миксеру“ наступају…

… Јура Стублић и „Филм“, „Дисциплина кичме“, Едо Маајка, британски „Аваланш парти“, „И-плеј“, „Земља грува“, Бојана Вунтуришевић. Девето издање фестивала биће одржано од 25. до 28. маја у силосима „Житомлина“ на доњем Дорћолу, под слоганом „Миграција“.

Из Енглеске, 26. маја, на главну бину Фестивала „Миксер“ стиже „Аваланш парти“ (Avalanche Party) гаражни-панк бенд чији наступи представљају експлозију енергије и звука, а можда их најбоље описује реченица: „Ово је рокенрол у свом најстрашнијем облику, са зубима питбула.“

Након њих наступиће „И-плеј“ (E-Play), српски алтернативни састав из Београда, основан 1998. године, који иза себе има четири студијска албума, велику листу самосталних и фестивалских наступа.

Бенд је недавно избацио нови сингл под називом Да будемо само добро, који је већ освојио српску публику и тиме најавио нови албум за 2017. годину.

Истог дана посетиоце фестивала очекује концерт групе „Дисциплина кичме“ (Disciplin A Kitschme). После прошлогодишњег грандиозног наступа у препуној башти СКЦ-а, „Дисциплина“ ће обрадовати Београђане још једним звучним ударом 26. маја на главној бини „Миксера“.

После поноћи бину преузима организација „Кишобран“, која ће након нешто више од два месеца паузе разбити тишину и то баш на овом фестивалу. „Кишобран“ журке важе за омиљене у граду, где се плеше дуго.

У суботу, 27. маја, публику Фестивала „Миксер“ очекује наступ Бојане Вунтуришевић, коју публика зна као некадашњу певачицу поп атракције „Сви на под“, специфичног вокала и јединствене харизме.

Песмом Кесе етикете, која је већ постала хит, Вунтуришевићева је најавила излазак првог албума Даљине, који је радила са својим дугогодишњим сарадником Иваном Мирковићем Бамбијем и Мињом Богавац.

Публика ће управо на „Миксеру“ имати прилику да чује албум у целости, добро знане хитове групе „Сви на под“, али и да се упозна са бендом који ће Бојани „чувати леђа“. Бенд чини двојац добро познатих људи са београдске електронске и рокенрол сцене - Иван Мирковић Бамби и МКДСЛ.

Након Бојане Вунтуришевић на сцену излази „Земља грува“, београдски бенд препознатљив по специфичном имиџу, сценском перформансу и самосталном деловању на сцени који у оквиру сопственог студија и етикете „Грувленд“ ствара ауторску музику.

У јуну 2016, „Земља грува“ објавила је други студијски албум Шта стварно желиш, на ком се нашло осам нових песама и две већ објављене Судопера и Једном је сада.

Истог дана популарни босански репер Едо Маајка са новим бендом наступиће пред публиком Фестивала „Миксер“. Популарни репер се враћа у Београд, где наставља да се бритким језиком обрачунава са овдашњим менталитетом и да се против бољки друштва у региону бори оштрим, али шармантним и интелигентним римама.

Након поноћи, "Love Revolution Party" повешће присутне на путовање кроз свет толеранције и љубави, а овом приликом у оквиру посебног издања фестивалске журке наступиће популарни грчки хаус дуо "Bang La Decks" и израелски ди-џеј и продуцент Саги Абитбул који је, између осталог, правио ремиксе за велики број светских музичких имена.

У недељу 27. маја на главној бини наступиће сарајевски бенд „Фикуси“, док ће фестивал затворити загребачки „Филм“ са певачем Јуром Стублићем на челу.

На фестивалу ће наступити и концепт бренд "ExYu Vinil Diggers", екипа стриктно-винил ди-џејева са простора бивше Југославије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво