„Бaзкокси“, Урбан, Рамбо и „Елвис“ на „Арсеналу“!

Легендарни панк састав „Базкокс“ наступиће 22. јуна на бини „Гарден“ фестивала „Арсенал“. Међу првим познатим именима која ће наступити на „Гардену“ словеначки је ска-панк-реге-метал-рок бенд „Елвис Џексон“, који је на програму 22. јуна, као и хрватски алтернативни музичар Дамир Урбан и легендарни Рамбо Амадеус, 24. јуна.

Претходно је као прво име на Главној бини „Арсенала“ најављен легендарни треш метал бенд „Антракс“ (22. јун).

На „Арсеналу“ први пут свирају „Базкокси“, чувени по класицима какви су Ever Fallen in Love, Promises, What Do I Get? и Harmony In My Head, који спадају међу најутицајније и најзначајније британске панк бендове уз „Секс пистолс“, „Клеш“ и „Демд“ (Damned). 

Малобројни се могу похвалити поседовањем дуговечности и очуваном енергијом у прављењу  наизглед бескрајаног низа истински оригиналних и фантастичних поп песама, какве гитаристи Пит Шели и Стив Дигл упорно испоручују већ четири деценије!

„Добићете 'Базкокс' у најбољем издању! Кад се споје наше две гитаре настане 'Базкокс' магија“, поручује Дигл.

Први пут на „Арсенал“ долази и Дамир Урбан, један од најзначајнијих и најособенијих хрватских рок музичара у последњих двадесет година, који иза себе има хитове као што су Астронаут, Небо, Black Таtоо, Одлучио сам да те волим, Мала труба, Мјесто за мене, Магнет...

„Наступам са секстетом, звук је више груви, џези, надам се да ће публика једнако уживати као и ми док свирамо", каже Рамбо Амадеус, који је „поодавно“ свирао на „Арсеналу“, на првом издању фестивала 2011. године.  

Премијерно је на фестивалу и група „Елвис Џексон“, која приређује концерте набијене енергијом већ 20 година, а њихово јединствено сценско присуство и шест студијских албума донели су им статус једног од најбољих концертних састава Словеније.

„Арсенал фест 07“ биће одржан у Крагујевцу 22, 23. и 24. јуна. У промо-периоду комплет улазница за све три вечери кошта 1.800 динара, док је појединачна улазница 1.000 динара. 

Продаја иде преко мреже „Евентим“, а могу се наћи и у Дому омладине Крагујевца.

„Арсенал“ се традиционално одржава у фантастичним просторима на отвореном – у „Кнежевом арсеналу“, бившој фабрици наоружања из 19. века, и у зеленилом богатој „Заставиној башти“ и у оближњој рустичној „Чаурници“.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
22° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво