Грегори Портер и Мишел Ндегеочело ускоро у Београду

До краја овогодишњег издања „Мјузиколоџи баркафе сешнса“ преостала су још два концерта, на којима ће наступити Грегори Портер 20. априла и Мишел Ндегеочело 26. априла.

Од изласка првог албума 2010. године, Портер је растао и музички и као кантаутор, те је, након што је био номинован за награду Греми и за први и за други албум, његово треће издање Liquid spirit на додели Гремија проглашено најбољим вокалним џез албумом 2014. године.

Исту награду је однео и ове године за нови албум Take Me To The Alley, први џез албум који се пробио на британску листу „Топ 5“ ове деценије.

Осим уникатног вокала којим износи најразличитије емоције, Грегори Портер је постао препознатљив по томе што се увек појављује са капом, прављеном баш за њега, коју назива својим „сигурносним ћебенцетом“.

Због великог интересовања, његов концерт у склопу серије „Мјузиколоџи баркафе сешнс“ премештен је у Дом синдиката.

Мишел Ндегеочело ће затворити концертну серију „Мјузиколоџи баркафе сешнс“ наступом у клубу „Битефарткафе“ 26. априла.

Ова уметница из САД прославила се као кантаутор, вокал и басисткиња. Њена музика обухвата различите утицаје, од фанка, преко соула, хип-хопа, регеа, р'н'б-ја, рока, па до џеза – вешто „спакованих“ у 11 музичких издања.

Призната од стране музичких критичара и колега, десет пута је била номинована за награду Греми. Током каријере је свирала и снимала за уметнике попут Принса, „Ролингстоунса“, Аланис Морисете и многе друге, а 2005. године је компоновала, аранжирала и продуцирала џез албум у част Нине Симон, њене највеће инспирације.

Мишел Ндегеочело је прва жена која се појавила на насловницој страни магазина Беjс плејер и једна је од ретких која пише музику, пева, свира бас и води бенд.

Карте за оба концерта могу се пронаћи на свим продајним местима „Евентима“ и „Де-де тикетса“ и путем интернета.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво