Славни мандолиниста Ави Авитал 29. априла у Београду

Ави Авитал, први и једини мандолиниста номинован за награду Греми, један од најузбудљивијих и најтраженијих музичара данашњице, гостује у Београду 29. априла у Коларчевој задужбини, у организацији Центра београдских музичких фестивала.

На програму ће осим композиција Баха и Вивалдија извести и дела Грига, Дворжака, Дормана и Зинзадзе.

Авијева страст и љубав према мандолини променила је савремени музички свет. Специјално за самог Авитала написано је више од 90 композиција, од тога 15 концерата. Први је солиста на мандолини који је постао ексклузивац куће „Дojче грамофон“.

Тај харизматични виртуоз увео је мандолину у највеће светске концертне дворане, од „Ројал Алберт хола“ у Лондону, преко Пекиншког националног центра и циришке „Тонхале“, Париске филхармоније, па до „Карнеги хола“ у Њујорку.

Његово извођење Баха и Вивалдија јединствено је музичко искуство и управо ће се тим програмом представити публици у Београду.

Ништа мање узбудљиво не звуче ни дела која представљају спој класичне и традиционалне музике, у којима се најфинија камерна музика спаја са сировом енергијом џеза и етно музике.

На концерту у Коларцу, Ави Авитал свира у пратњи Немачког камерног оркестра, који броји 15 чланова и у најбољем смислу речи представља одраз познате берлинске атмосфере.

Улазнице су у продаји на благајни Коларчеве задужбине, а из жеље да концерти и извођења врхунских музичара које ЦЕБЕФ доводи у наш град буду доступни што већем броју људи, цена улазнице износи симболичних 500 динара.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 29. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво