Лиса Ханиган: Нисам могла да дочекам да се вратим у Србију

Ирска кантауторка Лиса Ханиган наступиће вечерас у београдском Дому омладине и тако започети европску турнеју на којој ће промовисати прошлогодишњи албум "At Swim".

Лиса Ханиган: Нисам могла да дочекам да се вратим у Србију Лиса Ханиган: Нисам могла да дочекам да се вратим у Србију

Потом ће у среду наступити у клубу Фирчи тинк тенк студио у Новом Саду, а у четвртак ће изаћи пред публику у „Творници културе“ у Загребу. Мини-турнеју по простору некадашње Југославије Лиса Ханиган ће затворити 31. марта у клубу „Кино Шишка“ у Љубљани.

Ирска кантауторка напомиње да je једва чекала да се врати у Србију.

„Била сам шокирана тиме колико људи је знало моје песме, колико их је било на мом првом концерту, 2015. године. Сада заиста желим да се вратим у Србију и свирам са целим својим бендом", казала је Ханиганова организаторима концерта.

Актуелни сингл Undertow налази се на албуму At Swim, који је до сада добио мноштво позитивних критика. To издање доноси потпуно другачији акустични звук и са сваком новом песмом води све дубље у магични простор где се губе границе између љубави и смрти, прошлости и садашњости, туге и среће.

Стварајући далеко од родне Ирске, удаљена од свог сигурног места, Лиса каже да се осећала изгубљено и уплашено, што је утицало на нове песме које су тада биле у процесу настанка.

„Било је доста занимљивих момената. Покушавала сам да пишем своју музику, али није ишло. Онда сам добила мејл од Арона Деснера из бенда „Нешнел“. Писао је да жели да ради са мном. Тако нешто вам врати самопоуздање. Нисмо се познавали лично, али он је знао мој рад, као и ја његов. Испрва нисмо знали шта хоћемо конкретно да радимо. Били су то делови музике и текста које смо размењивали у мејловима. Никада нисам радила са неким тако. Забавно је било отићи у Хадсон, негде где никад нисам била, са неким кога нисам познавала, а цео албум смо урадили за недељу дана. Један од мојих омиљених тренутака је снимање нумере Anahorish, са још две изузетне певачице“, истакла је Ханиганова.

At Swim је интересантан спој срећне околности, носталгије и сазревања. Претходних година, Лиса Ханиган је наступала по свету, промовисала свој претходни албум Passenger, сарађивала са познатим колегама попут Реја Ламонтања и Хербија Хенкока, радила нумере за филмове и TВ серије.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво