Русија позива Украјину да повуче забрану руској такмичарки на „Евросонгу“

Дан након проглашења забране уласка у земљу руској представници на „Песми Евровизије“, Русија је позвала Украјину да повуче своју одлуку.

„Сматрамо да је то врло штетна одлука и заиста очекујемо да ће бити ревидирана пре такмичења и да ће руска такмичарка моћи да учествује“, рекао је новинарима портпарол Кремља Дмитриј Песков.

Украјинска служба безбедности јуче је руској представници на овогодишњем „Евросонгу“ Јулији Самојловој забранила улазак у Украјину, овогодишњег домаћина те манифестације.

Европска радиодифузна унија, организатор „Песме Евровизије“, саопштила је да ће поштовати законе земље домаћина, али и да „дубоко жали због те одлуке која је противна духу такмичења и одудара од његових вредности“, пренео је Франс прес.

Руска кандидаткиња, 27-годишња Јулија Самојлова, раније је посетила Крим, који је Русија анектирала, а да притом није ушла преко званичне украјинске границе. По украјинском закону, то властима дозвољава да јој забране улаз у Украјину.

Портпаролка украјинске службе безбедности Олена Гитланска на Фејсбуку је написала да је служба забранила улаз Самојловој на три године због „примљених информација да је кршила украјински закон“, пренео је Асошијејтед прес.

Самојлова, која је од детињства везана за колица, певала је на отварању Параолимпијских игара у Сочију 2014. године.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво